Skrevet d. 03/10-2019 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med AutoPartner.dk

Sådan får du gjort din bil klar til vinteren

Artiklen indeholder sponsoreret indhold.

At gøre bilen køreklar til vinteren kan måske virke som en uoverskuelig opgave. For hvad er det egentlig, du bør have helt styr på, når minusgraderne nærmer sig? Det har vi heldigvis svaret på. Her kan du læse mere om, hvordan du får gjort din bil vinterklar. Vi kommer med nogle gode tips til, hvordan du når i mål med klargøringen, og så har vi selvfølgelig en professionel hånd, som du kan benytte dig af.

Vinterdæk er vigtigt for din bil

Vi kommer ikke udenom noget af det vigtigste ved klargøringen af bilen. Det er selvfølgelig de gode vinterdæk, vi taler om. Disse giver dig muligheden for at køre langt mere sikkert, når vejene bliver kolde. Gummiet der benyttes i sommerdæk begynder at stivne ved 7°C hvilket betyder, at vejgrebet reduceres.

Vinterdæk har et højere indhold af naturgummi end sommerdæk, hvilket gør at vinterdæk er mere smidige i kulde. Du står altså bedre fast på kolde veje med vinterdæk. Samtidig har vinterdæk tusindvis af lameller dvs. små riller, der forhindrer akvaplaning og giver et optimalt vejgreb i sne og slud.

Har du endnu ikke de rette vinterdæk? Så kan du få hjælp fra AutoPartner.dk. Her er der dygtige fagmænd, der står klar til at hjælpe dig med både stort og småt.

Vinterdæk er vigtigt for din bil
Vinterdæk er vigtigt for din bil

Smør lister og låse

Fryser gummilisterne på din bil til, risikerer du, at tætningslisterne bliver ødelagt. Derfor er det en god idé at smøre lister og låse.

Det er også rart at have velfungerende vinduesviskere i det kolde vejr. Her bør du tjekke bladene og se, om det hele fungerer, som det skal. Du kan rense gummifladerne med en svamp, så skidt og snavs bliver fjernet.

Lys og lygter
Og så skal du selvfølgelig altid tjekke, at dine lygter virker, præcis som de skal. Så er du godt kørende i det kolde vejr.

Det er mørkt, når vi kører på arbejde om morgenen og mørkt tidligt om aftenen. Derfor er det utroligt vigtigt, at du har lys i bilens lygter. Det er både for din egen og dine medtrafikanters sikkerhed. Det kan nemlig være svært at se, om det er en bil eller motorcykel, der kommer kørende, før du er meget tæt på, i de mørke vinternætter.

Det er også vigtigt, at du husker lyset bag på bilen. Selvom der igen er automatisk tænding på baglyset på nye biler, har det i en årrække været slået fra på nye biler. Hvis dit baglys ikke tændes automatisk, kan du få installeret en lyssensor, der gør det for dig.

Og så skal du selvfølgelig altid tjekke, at dine lygter virker, præcis som de skal. Så er du godt kørende i det kolde vejr.