VINTERDÆK TIL BILEN

Der er ingen nedskrevne regler om hvornår du skal skifte til vinterdæk, og det kan være svært at vurdere hvornår det præcist er den rigtige tid at skifte til sine vinterdæk. Dog er det anbefalelsesværdigt og vigtigt, både for din egen og dine medtrafikanters sikkerhed, at skifte til vinterdæk hvis du ønsker at køre om vinteren.

Det anbefales af eksperter af skifte til vinterdæk når gennemsnitstemperaturen for dagen falder til under 7 grader.

Få Danmarks billigste hjulskifte til DKK 249 gennem Autobutler – Indhent tilbud her


DE 5 MEST POPULÆRE VINTERDÆK MÆRKER:

Michelin Goodyear Continental
Dunlop Toyo
Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken
Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken
Pris: 445 DKK Pris: 350 DKK  Pris: 390 DKK
 Pris: 400 DKK
 Pris: 325 DKK
Dækbutikken Dækbutikken  Dækbutikken
 Dækbutikken
 Dækbutikken


DE 5 BILLIGSTE VINTERDÆK MÆRKER:

Minerva Maxxis Kumho
Toyo Sava
Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken
Dækbutikken
Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken
Dækbutikken
Pris: 290 DKK Pris: 310 DKK  Pris: 310 DKK
 Pris: 325 DKK
 Pris: 330 DKK
Dækbutikken Dækbutikken  Dækbutikken
 Dækbutikken
 Dækbutikken

Lovkrav om vinterdæk

Der er ingen lov omkring at skifte til vinterdæk i Danmark, dog viser utallige test og statistikker at det er en god ide. Vinterdæk er nemlig fremstillet af en særlig gummiblanding der sikre at dine vinterdæk forbliver bløde i kulden og sørger for optimalt vejgreb.

Hvis du vælger at montere vinterdæk på din bil foreskriver loven at dit dækmønster minimum skal være 1,6 millimeter, dog anbefales det af FDM og andre dækeksperter at skifte når der er omkring 3 millimeter mønster tilbage, da dækmønsteret er er afgørende for dækkets egenskaber.

Skal du på ferie? Husk vinterdækkene!

Hvis du skal på kør-selv ferie til udlandet i vinterperioden er det vigtigt at tjekke op på din destination, samt hvilke lande du skal igennem for regler omkring vinterdæk. Det er nemlig ikke alle lande der har samme regler som Danmark, og i nogle lande er det direkte lovkrav at have vinterdæk monteret.

Hvis du på din ferie skal igennem Sverige, Tyskland, Østrig, Schweiz, eller Italien skal du ifølge landets lovgivning have vinterdæk monteret på bilen, hvis ikke du har vinterdæk på bilen kan du pålægges en bøde af forskellige størrelser.

Find dine nye vinterdæk

Hvis du mangler kvalitets vinterdæk til de bedste priser på markedet anbefaler vi at du besøger Dækbutikken webshop. De er en anerkendt dækforhandler og fører de mest anerkendte mærker inden for vinterdæk.

Montering af vinterdæk

Jo koldere det bliver, jo sværere bliver det at få tid på værkstederne til at få skiftet hjul på din bil.

De fleste værksteder både montere dæk og udføre hjulskifte på din bil mens du venter
Find de bedste priser på hjulskifte og montering af vinterdæk nær dig her

Valg af vinterdæk

Hos Dækbutikken kan du finde vinterdæk ud fra din bil model eller selv søge hvis du kender størrelsen på dine vinterdæk.

Hos Dækbutikken kan du enten finde vinterdæk ud fra dækstørrelse eller finde vinterdæk ud fra hvilken bil du kører i. Deres søgeagent vil derefter vise dig de bedste vinterdæk til gode priser til din bil.