Vinterdæk til bilen

Der er ingen nedskrevne regler om hvornår du skal skifte til vinterdæk, og det kan være svært at vurdere hvornår det præcist er den rigtige tid at skifte til sine vinterdæk. Dog er det anbefalelsesværdigt og vigtigt, både for din egen og dine medtrafikanters sikkerhed, at skifte til vinterdæk hvis du ønsker at køre om vinteren.

Det anbefales af eksperter af skifte til vinterdæk når gennemsnitstemperaturen for dagen falder til under 7 grader.


DE 5 MEST POPULÆRE VINTERDÆK MÆRKER:

Søger du de bedste vinterdæk, så finder du gode og populære vinterdæk her. Bemærk at dækkene fra Dunlop og Goodyear har fået topkarakterer i den nyeste test af vinterdæk fra FDM.

Michelin Goodyear Continental
Dunlop Toyo
Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken
Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken
Pris: 445 DKK Pris: 350 DKK  Pris: 390 DKK
 Pris: 400 DKK
 Pris: 325 DKK
Dækbutikken Dækbutikken  Dækbutikken
 Dækbutikken
 Dækbutikken


DE 5 BILLIGSTE VINTERDÆK MÆRKER:

Søger du tilbud på vinterdæk, så finder du de absolut billigste her.

Minerva Maxxis Kumho
Toyo Sava
Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken
Dækbutikken
Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken
Dækbutikken
Pris: 290 DKK Pris: 310 DKK  Pris: 310 DKK
 Pris: 325 DKK
 Pris: 330 DKK
Dækbutikken Dækbutikken  Dækbutikken
 Dækbutikken
 Dækbutikken

Vinterdæk med fælge

Har du kun sommerdæk eller helårsdæk til din bil, så vil du også have behov for nye fælge, når du skal købe vinterdæk. Det er dog den samme type af fælge som man benytter både til sommerdæk, helårsdæk og vinterdæk. Så hvis du er glad for dine nuværende alufælge som dine sommerdæk er monteret på, så kan du fint købe nye fælge der er nøjagtig magen til og bruge disse til dine vinterdæk. Ofte benytter man dog forskellige fælge til sommerdækkene versus vinterdækkene, men det skyldes udelukkende at man ønsker en skiftende stil, eller at der evt. var tilbud på nogle bestemte fælge eller lignende. Funktionsmæssigt skal du bare sørge for at fælgene passer til din bil. Derefter kan du fint montere både helårsdæk, vinterdæk og sommerdæk på fælgene. Har du behov for at købe nye vinterdæk med følge, så foreslår vi derfor at du først finder de rette fælge her:

Køb fælge til din bil.

Derefter kan du på samme side finde de rette vinterdæk, som passer til fælgene. Du kan også komme direkte til oversigten over vinterdæk her:

Køb vinterdæk til din bil.

Et alternativ til at købe dæk og fælge på nettet kan også være at booke tid til montering af vinterdæk på et værksted. Når du har en tid til montering, så ring i forvejen til mekanikeren og bed ham indkøbe dæk og fælge til dig, så de er klar, når du kommer med bilen. Her er det dog lidt sværere at lave et godt valg der falder i din smag. Det kan du nemmere gøre online, hvor du kan sidde i ro og mag og udvælge hvilke fælge der passer til din stil.

Vinterdæk test

Ifølge den nyeste vinterdæk test fra FDM i 2021, så får du de absolut bedste vinterdæk fra Dunlop og Goodyear. Du kan naturligvis også købe gode vinterdæk fra mange andre producenter, men dækkene fra Dunlop og Goodyear er de eneste i testen fra FDM som har fået 5 stjerner, hvilket er det maksimale antal stjerner der kan opnås.

Du finder vinterdæk fra Dunlop her

Du finder vinterdæk fra Goodyear her

Lovkrav om vinterdæk

Der er ingen lov omkring at skifte til vinterdæk i Danmark, dog viser utallige test og statistikker at det er en god ide. Vinterdæk er nemlig fremstillet af en særlig gummiblanding der sikre at dine vinterdæk forbliver bløde i kulden og sørger for optimalt vejgreb.

Hvis du vælger at montere vinterdæk på din bil foreskriver loven at dit dækmønster minimum skal være 1,6 millimeter, dog anbefales det af FDM og andre dækeksperter at skifte når der er omkring 3 millimeter mønster tilbage, da dækmønsteret er er afgørende for dækkets egenskaber.

Skal du på ferie? Husk vinterdækkene!

Hvis du skal på kør-selv ferie til udlandet i vinterperioden er det vigtigt at tjekke op på din destination, samt hvilke lande du skal igennem for regler omkring vinterdæk. Det er nemlig ikke alle lande der har samme regler som Danmark, og i nogle lande er det direkte lovkrav at have vinterdæk monteret.

Hvis du på din ferie skal igennem Sverige, Tyskland, Østrig, Schweiz, eller Italien skal du ifølge landets lovgivning have vinterdæk monteret på bilen, hvis ikke du har vinterdæk på bilen kan du pålægges en bøde af forskellige størrelser.

Køb dine nye vinterdæk online

Hvis du mangler kvalitets vinterdæk til de bedste priser på markedet anbefaler vi at du besøger Dækbutikken webshop. De er en anerkendt dækforhandler og fører de mest anerkendte mærker inden for vinterdæk. Du finder både de populæreste og de billigste vinterdæk i toppen af denne side.

Montering af vinterdæk

Jo koldere det bliver, jo sværere bliver det at få tid på værkstederne til at få skiftet hjul på din bil.

De fleste værksteder både montere dæk og udføre hjulskifte på din bil mens du venter

Valg af vinterdæk

Hos Dækbutikken kan du finde vinterdæk ud fra din bil model eller selv søge hvis du kender størrelsen på dine vinterdæk.

Hos Dækbutikken kan du enten finde vinterdæk ud fra dækstørrelse eller finde vinterdæk ud fra hvilken bil du kører i. Deres søgeagent vil derefter vise dig de bedste vinterdæk til gode priser til din bil.