Billån

Har du udset dig din næste drømmebil, men mangler du lidt økonomisk hjælp for at kunne finansiere den? Så skal du måske optage et billån.

Et billån er, som navnet antyder, et lån, der bruges til at finansiere biler. Det er en løsning, som rigtig mange vælger, når bilen skal købes.

Populære billån:

Herunder kan du læse meget mere om billån og alt det, der er værd at vide om denne type lån. Du kan få en guide til, hvilke forskellige typer af billån der findes, samt hvordan du bedst og billigst kan finansiere din bil. Der er nemlig flere ting at overveje, inden du optager et billån.

Her kan du læse mere om, hvor vigtigt det er at finde det rigtige billån.

Hvad er et billån?

Et billån er et lån, der bruges til at finansiere en bil – eller dele af en bil. Nogle lån er deciderede billån, og de kan derfor kun bruges til det ene formål. Der findes dog også andre låntyper, der kan fungere som et billån, selvom det ikke er det endegyldige formål med lånet. Det kan du læse mere om senere, når vi kommer til de forskellige låntyper, der kan fungere som billån.

Billån er meget forskellige. Både når det kommer til prisen på lånet og lånets vilkår. For eksempel er der nogle udbydere af billån, der kræver, at du stiller din bil som sikkerhed for lånet. Der er nogle udbydere af billån, der kræver en kontant udbetaling, mens andre er villige til at finansiere hele bilens købsværdi.

Hos Lånekassen kan du også læse mere om billån

Hvilke låntyper kan bruges som et billån?

Som nævnt findes der flere forskellige låntyper, der kan bruges som et billån. Først og fremmest findes det klassiske billån. Billånet er lånet, som udelukkende kan bruges til at finansiere biler. Billånet kan både optages i banken og hos andre former for finansieringsselskaber. Du kan også optage et almindeligt forbrugslån, hvis du vil finansiere din bil. Et forbrugslån kan nemlig bruges til lige netop det, du ønsker – også en bil. Derudover er det sommetider muligt at købe en bil på afbetaling. Hvis du gør det, kan man sige, at du optager lånet direkte hos bilforhandleren, og det er altså derfor bilforhandleren, der bliver din kreditor. Herunder kan du læse meget mere om de forskellige låntyper, ligesom du også kan læse om fordele og ulemper.

Det klassiske billån i banken

Det mest almindelige og populære billån er billånet, der optages i banken. Rigtig mange søger nemlig som det første til deres bank, når der skal optages lån. Det er der da også rigtig mange fordele ved. Den største fordel ved at optage lånet i banken er, at det typisk er billigere. Banken laver en meget grundig kreditvurdering af dig som kunde, hvilket mindsker bankens risiko i forbindelse med lånet. Derudover vil banken typisk have, at du stiller sikkerhed for lånet. Sikkerheden bliver typisk stillet i den nye bil. Derfor vil banken også som regel kun tilbyde dig et billån, hvis det er en forholdsvis ny bil, du skal have finansieret. Bilens værdi må nemlig ikke være for lav.

Hvis du vil optage et billån i banken, skal du altså have en god kreditværdighed. Banken skal nemlig være sikker på, at den kan få alle sine penge tilbage rettidigt. Derudover skal du typisk stille sikkerhed for lånet. Til gengæld er renten på lånet forholdsvis lav i forhold til andre låntyper, og ofte bestemmer du også selv, om du ønsker en fast eller en variabel rente.

Populære billån:

Herunder kan du læse mere om nogle af de billån, du kan optage i banken.

Nordea billån

Nordea er en af de banker, der tilbyder billån – ligesom de fleste banker gør. Billånet fra Nordea er forholdsvist fleksibelt. Du kan nemlig ansøge om et billån, selvom du endnu ikke ved, hvilken bil du vil købe. Hvis du går og overvejer at købe en bil, kan du ansøge om et lån hos banken. Hvis du bliver godkendt til lånet, vil du få et lånetilbud som et lånebevis. Lånebeviset er gratis, og det gælder i op til seks måneder. Du skal altså derfor blot finde din drømmebil inden for seks måneder, efter at du har modtaget lånebeviset. Det er desuden helt og aldeles frivilligt, om du ønsker at tage imod lånetilbuddet og gøre brug af lånebeviset. Det er nemlig gratis at modtage det, og beviset bortfalder blot efter seks måneder, hvis du ikke gør brug af det.

Hvis du optager et billån hos Nordea, skal du købe din bil hos en forhandler. Du skal desuden kunne lægge minimum 20 % af bilens købspris som udbetaling til lånet. Hvis du køber en ny bil hos forhandleren, kan du betale lånet tilbage over otte år. Hvis du derimod køber en brugt bil hos en forhandler, skal du betale lånet tilbage, inden bilen fylder 12 år fra den første registreringsdato. Hvis du køber en bil, der er brugt i to år, har du således ti år til at tilbagebetale dit Nordea billån.

Uanset om du køber en brugt eller en ny bil hos forhandleren, skal du dog stille sikkerhed for lånet. Sikkerheden skal du stille i form af pant i din bil. Det er noget af det, du naturligvis skal overveje, om du er villig til, når du optager et billån.

Du kan læse mere om Nordea billånet her.

Danske Bank billån

Danske Bank billån er et andet billån, du kan optage i banken. Hos Danske Bank bestemmer du selv, om du ønsker en fast eller en variabel rente på dit billån. Hvilken rente der er bedst at vælge, kommer vi til senere i guiden. Udover det minder billånet fra Danske Bank meget om billånet fra Nordea på flere punkter. Med et Danske Bank billån skal du også stille sikkerhed for lånet i form af pant i din bil, du skal have en sund økonomi, og du skal være over 18 år.

Når du optager et billån hos Danske Bank, kan du låne til hele købsprisen. Du behøver altså ikke nødvendigvis at have penge til udbetalingen af bilen. Derudover kan du få lov til at springe ydelsen på lånet over i to måneder om året. Det kan give dig mere luft i din økonomi.

Danske Bank billån kan du tilbagebetale over ti år, hvis du køber en fabriksny bil. Hvis du køber en brugt bil hos forhandleren, skal lånet være tilbagebetalt, inden bilen fylder 10 år fra første registreringsdato.

Du kan læse mere om Danske Bank billånet her.

 

Billån >> Guide til finansiering af din bil
Billån >> Guide til finansiering af din bil

Det klassiske billån online

Det klassiske billån findes ikke kun i banken. Det findes også online. Online findes der nemlig en masse finansieringsselskaber og onlinebanker, der lever af at låne penge ud til forbrugere som dig. På nettet er der nogle selskaber, der har specialiseret sig i at tilbyde de klassiske billån i en helt ny form – nemlig hvor lånet ikke optages i en fysisk bank, men online. Onlineudbyderne har gjort det lettere for mange at låne penge til finansiering af drømmebilen, fordi de ikke stiller helt så store krav til låntageren, som banken gør. Naturligvis bliver der stillet krav til dig om din kreditværdighed, når du optager et billån online – men det sker ikke i helt så høj grad, som det gør i banken.

Populære billån:

Hvis du vil optage et klassisk billån online, kan du gå på jagt efter en udbyder. Det kan være svært, fordi der er så mange forskellige udbydere på markedet. Markedet af låntagere, der låner penge online, er vokset, og det har også fået udbuddet af låneudbydere på nettet til at vokse markant. Det betyder, at der er masser af låneudbydere at kigge på, hvis du søger efter et billån online. Herunder kan du læse om to af de mest populære låneudbydere af billån, nemlig Diba og Santander.

Diba billån

Diba billån er et af de mest populære billån, der findes online i dag. I oktober 2018 blev Diba billån kåret som bedst i test af Forbrugerrådet TÆNK Penge. Billånet er fordelagtigt af flere årsager. Først og fremmest er det fordelagtigt, fordi det er nemt. Du skal blot beregne dit billån og ansøge om det online, hvorefter du får svar på din ansøgning efter kort tid – typisk samme dag. Derudover er Diba billån et forholdsvist billigt lån, selvom det findes online. Diba billån kan være en god løsning for dig, der skal låne penge til finansiering af en brugt bil. Du kan nemlig få lov til at optage et Diba billån, uanset om du skal købe en bil hos forhandleren eller hos en privatperson. Hvis du køber en brugt bil, der er ældre end otte år, kan Diba hjælpe med at finansiere op til 80 % af købsprisen. Du skal således selv kunne lægge en udbetaling på 20 % af købsprisen, hvis du køber en bil, der er ældre end otte år. Hvis du derimod køber en bil, der er op til otte år gammel, behøver du ingen udbetaling. Du kan altså faktisk optage et billån uden udbetaling hos Diba, både hvis du køber en brugt og en ny bil. Ydermere kan du selv vælge, om du ønsker en variabel rente eller en fast rente på dit billån.

Santander billån

Et Santander billån er også et yderst populært billån, der kan optages online. Santander Consumer Bank, som er en onlinebank, står bag lånet. Lånet er fordelagtigt for dig, fordi det er et forholdsvist billigt lån – i hvert fald i forhold til de mange andre billån, der findes online. Dog er renten variabel, og du kan således ikke selv vælge, hvilken rentemodel du ønsker.

Det er hurtigt og nemt at ansøge om et Santander billån. Du kan lave din låneansøgning på fem minutter, og du får svar på ansøgningen med det samme. Det er naturligvis en klar fordel for dig, hvis du står nu og her og mangler hjælp til finansieringen af din drømmebil. Santander billånet er et lån, der henvender sig til dig, der ønsker at købe en brugt bil hos en privatperson. Santander hjælper dig nemlig ikke blot med finansieringen, men også med meget af det praktiske, der følger med en bilhandel mellem to privatpersoner.

Santander laver altid en individuel kreditvurdering af låntagere, inden de godkendes til at optage billånet. Det er blandt andet også denne kreditvurdering, der bestemmer, hvor billigt lånet skal være. Ligeledes afhænger lånets pris af, om du lægger en udbetaling.

Du kan læse mere om Santander billån her.

FDM billån

FDM billån er endnu et af de klassiske billån, der kan findes online. FDM tilbyder lånet via deres samarbejde med Lån & Spar Bank. Selvom lånet optages online, låner du altså i virkeligheden pengene gennem banken.

Der er nogle forskellige vilkår, der skal være opfyldt, før at du kan optage et FDM billån. Først og fremmest er det vigtigt at notere sig, at du kun kan låne et beløb på minimum 50.000 kroner. Det er altså ikke et lån fra FDM, du skal optage, hvis du skal købe en billigere bil. Derudover skal du være klar over, at du minimum skal lægge 20 % af købsprisen som udbetaling, hvis du skal have finansieret en personbil. Hvis du skal have finansieret en bil på gule plader, skal du lægge 35 % af købsprisen i udbetaling.

FDM billån har en maksimal løbetid på ti år, hvilket kun gælder for nye biler. Hvis du vil købe en ældre bil, må den ikke være for gammel, hvis du vil finansiere den med et FDM billån. Biler, der er ældre end syv år, kan nemlig ikke finansieres med et FDM billån. Hvis du vil købe en brugt bil, skal du desuden købe den hos en forhandler, hvis du ønsker at optage et FDM billån – billånet dækker nemlig ikke køb af brugte biler hos privatpersoner.

Fordele ved det klassiske billån

Der er rigtig mange fordele ved det klassiske billån, som vi allerede har været inde på. For at gøre fordelene mere overskuelige for dig, får du her en liste over de primære fordele, der er forbundet med at tage det klassiske billån.

Det er et billigt billån

Klassiske billån er typisk billigere end andre låntyper, der også kan bruges til finansiering af bilen. Den lave pris på lånet skyldes, at banken får stillet sikkerhed for lånet, samt at der bliver foretaget en meget grundig kreditvurdering af dig. Låneudbyderen løber altså en meget lille risiko ved at låne dig pengene, hvorfor omkostninger forbundet med lånet, ikke er skruet i vejret.

Du kan få hjælp til det praktiske

Når du optager et klassisk billån, skal pengene bruges til finansiering af en bil. Låneudbyderne er vant til at låne penge ud til finansiering af biler. Derfor er der også hjælp at hente hos langt de fleste låneudbydere af klassiske billån. Mange hjælper eksempelvis gerne med rådgivning og vejledning i forbindelse med bilkøb, ligesom nogle også tager sig af mange af de praktiske ting, der indgår i et bilkøb.

Du gennemgår en grundig kreditvurdering

Det kan i virkeligheden både ses som en fordel og en ulempe. Dog bør du se det som en fordel for dig, at låneudbyderen foretager en grundig kreditvurdering af dig. På grund af den grundige kreditvurdering kan du føle dig sikker på, at du rent faktisk har råd til lånet. Hvis du bliver godkendt som låntager, er det nemlig, fordi låneudbyderen er helt sikker på, at du er i stand til at betale lånet tilbage rettidigt. Du kan altså se det som en ekstra sikkerhed for dig selv, at kreditvurderingen er meget grundig – selvom det i virkeligheden mest af alt er for låneudbyderens egen skyld.

Populære billån:

Ulemper ved det klassiske billån

Der er nogle meget store fordele ved det helt klassiske billån. Det er også derfor, at denne låntype er den mest populære og almindelige i forbindelse med finansiering af bil. Der er dog også nogle ulemper forbundet med lånet, som du naturligvis skal kende til. Dem kan du læse lidt mere om herunder.

Du skal stille sikkerhed for lånet

En af de ting, der er en ulempe for dig som låntager, er, at du skal stille sikkerhed for lånet. Du skal sætte pant i din bil som sikkerhed for at kunne finansiere den. Det er en stor sikkerhed for låneudbyderen, som også betyder, at lånet typisk bliver billigere. Dog kan du så risikere at miste din bil, hvis du i en periode får svært ved at overholde låneaftalen. Du tænker måske som udgangspunkt, at det ikke er en ulempe, der er aktuel for dig, fordi du naturligvis overholder låneaftalen. Her skal du dog huske, at der kan ske noget uventet i alles liv, som kan få konsekvenser for den økonomiske situation.

Det kan være svært at blive godkendt

Her kommer vi igen ind på den grundige kreditvurdering. Selvom du kan se den grundige kreditvurdering som en positiv ting, der giver dig og låneudbyderen en ekstra sikkerhed, kan du nemlig også se den som en ulempe. Det er en ulempe, at kreditvurderingen er så grundig, fordi det kan være svært at blive godkendt som låntager til billånet. Mange, der har brug for et lån, har ikke mange penge på kontoen, og for dem kan det være vanskeligt at blive godkendt til at optage det klassiske billån.

Forbrugslånet som billån

Det er som nævnt ikke kun det klassiske billån, der kan bruges, når din drømmebil skal finansieres. Du kan også vælge at optage et forbrugslån og bruge lånet til finansieringen. Der kan være flere årsager til at gøre dette. Først og fremmest er forbrugslånet et lån, der er forholdsvist nemt at optage – det gælder i hvert fald, hvis du optager det online. Det er nemlig lettere at blive erklæret for kreditværdig. Derudover skal du ikke stille sikkerhed for lånet, når du vælger at optage et forbrugslån. Det kan give dig en større tryghed.

Forbrugslånet kan optages, uanset om du har pengene til udbetalingen af bilen eller ej. Du kan optage lånet og finansiere hele købsværdien med det. Der er nemlig ikke nogen, der skal vide, hvad de lånte penge skal bruges til, hvis du optager et forbrugslån online. Du skal ikke redegøre for, om pengene skal bruges til en bil, regninger eller noget helt tredje.

Der findes et væld af forskellige forbrugslån, du kan optage online. Lånemarkedet på nettet er eksploderet med låneudbydere, der tilbyder lån, der kan bruges til forbrug. Derfor kan du også med fordel sammenligne nogle forskellige låneudbydere, hvis du vælger at bruge forbrugslånet til finansiering af din bil

Fordele ved forbrugslånet som billån

Selvom forbrugslånet ikke er det klassiske billån, så kan det sagtens bruges, når bilen skal finansieres. Der er både fordele og ulemper forbundet med lånet, som du naturligvis skal være opmærksom på. Herunder kan du læse om fordelene ved forbrugslånet som billån. På den måde kan du lettere sammenligne forbrugslånet og det klassiske billån på en mere overskuelig måde.

Du skal ikke stille sikkerhed for lånet

Ligesom det er en ulempe ved det klassiske billån, at du skal stille sikkerhed for lånet, så er det en fordel, at du ikke skal det, hvis du optager et forbrugslån. Du skal aldrig stille sikkerhed for lånet, hvis du optager et forbrugslån – i hvert fald ikke hvis du optager det online. Det er en stor fordel. Du kan nemlig sove trygt om natten, velvidende at du ikke mister din bil, fordi du har svært ved at overholde låneaftalen i nogle enkelte måneder. Det er dog ikke ensbetydende med, at det ikke har konsekvenser, hvis du ikke overholder låneaftalen. Konsekvenserne er dog ikke, at du skal aflevere din bil til låneudbyderen.

Du skal ikke redegøre for, hvad pengene skal bruges til

Når du optager et forbrugslån, skal du ikke redegøre for, hvad pengene skal bruges til. Der er ingen bankrådgiver, der skal bestemme, om din grund til at låne penge er god nok. Det er en fordel for dig, hvis du gerne vil låne penge til en ældre bil eller lignende. Hvis du vil finansiere bilen gennem et klassisk billån, må bilen nemlig ikke være for gammel, hvis lånet skal godkendes. Det er der ingen regler for, hvis du finansierer bilen gennem et forbrugslån. Bilen kan være af hvilken som helst slags. Derudover kan lånet også bruges, hvis du skal købe bilen hos en privatperson. For låneudbyderen er det lige meget, om bilen er købt hos en forhandler eller hos en privatperson, idet pengene kan bruges til lige netop det, du ønsker.

Et billån uden udbetaling

Idet låneudbyderen ikke skal vide, hvad pengene skal bruges til, skal du ikke selv kunne finansiere udbetalingen til bilen. Du kan således låne et beløb, der svarer til hele købsprisen på bilen, hvis du har behov for det. Det er en stor fordel, hvis du står i en situation, hvor du akut har behov for en bil med ikke har penge på kontoen til at kunne betale 20 % af bilens købspris.

Populære billån:

Ulemper ved forbrugslånet som billån

Det er selvfølgelig ikke kun lutter lagkage at optage et forbrugslån til finansiering af din bil. Der er også nogle ulemper forbundet med lånet. I virkeligheden er der kun én rigtig ulempe. Den ulempe er en konsekvens af de mange fordele, der er forbundet med lånet. Herunder kan du læse mere om den største – og måske eneste – ulempe, der er forbundet med at optage et forbrugslån som billån.

Det er et dyrere lån

Hvis du går efter et billigt billån – eller det billigste billån – skal du nok ikke lede efter et forbrugslån. Et forbrugslån er nemlig typisk dyrere end et klassisk billån. Det skyldes, at låneudbyderen løber en større risiko i forbindelse med forbrugslånet end låneudbyderen af billånet. Risikoen ligger i flere forskellige ting ­– nemlig primært sikkerheden og kreditvurderingen.

Idet du stiller sikkerhed for lånet, falder låneudbyderens risiko. Det betyder også, at låneudbyderen af et forbrugslån løber en større risiko, idet du ikke stiller sikkerhed for lånet. I og med at risikoen for låneudbyderen stiger, vil låneudbyderen hæve prisen på lånet for at mindske et eventuelt tab. Det betyder, at prisen på et forbrugslån altså som udgangspunkt er højere end et billån, hvor der stilles sikkerhed i form af pant i bilen.

Når du optager et forbrugslån, vil låneudbyderen foretage en kreditvurdering af dig. Denne kreditvurdering er dog ikke lige så grundig, som den, der bliver foretaget i forbindelse med et klassisk billån. Det betyder, at det er lettere for dig at låne penge, men det betyder også, at risikoen for låneudbyderen stiger. Igen betyder den øgede risiko for låneudbyderen, at denne hæver prisen på lånet.

Man kan altså sige, at du betaler mere for lånet på grund af de mange fordele, som lånet har for dig som låntager. Det, der er en fordel for dig, er nemlig en ulempe for låneudbyderen.

Billån hos forhandleren

Alternativt kan du få bilen finansieret direkte hos den forhandler, du køber bilen hos. Denne løsning kan for mange virke tillokkende. Der er dog især én ting, du skal have i baghovedet, når du står hos forhandleren. Forhandleren får typisk provision for at formidle lånet. Derfor er forhandleren altså også en sælger, der vil sælge en ydelse og ikke nødvendigvis tænker på, hvad der er det bedste for dig. Det betyder dog ikke, at det ikke kan være det bedste for dig at finansiere bilen direkte hos forhandleren – det kan det nemlig sagtens.

Renterne er generelt lavere hos bilforhandlerne, og det kan betyde, at lånet bliver billigere. Dog er stiftelsesomkostningerne også typisk højere hos bilforhandleren, og det kan betyde, at lånet bliver dyrere. Det lyder måske forvirrende, men i virkeligheden betyder det blot, at det typisk bedst kan betale sig at finansiere bilen hos forhandleren, hvis du køber en dyr bil.

Der er nogle forskellige ting, du skal undersøge, hvis du vil finansiere din bil hos forhandleren. Blandt andet skal du undersøge, hvor mange gebyrer forhandleren lægger oven i lånet. Derudover skal du undersøge, hvad der bedst kan betale sig i forhold til fradragsberettigelse. Stiftelsesomkostninger er ikke fradragsberettigede, ligesom renterne er. Det betyder også, at et lån, der er optaget hos forhandleren, kan ende med at blive dyrere på grund af de høje stiftelsesomkostninger, som ikke kan trækkes fra. Det er derfor vigtigt, at du undersøger lånet hos forhandleren samt andre låntyper. Finansiering gennem forhandleren kan nemlig sagtens vise sig at være den mest fordelagtige løsning for dig – både i forhold til pris og vilkår.

Det skal du overveje, inden du optager lånet

Der er rigtig mange ting, du skal overveje og undersøge, inden du optager et billån – uanset hvilken type billån der er tale om. Hvis du gør dit benarbejde ordentligt og grundigt, er der større sandsynlighed for, at du finder det billigste billån og det bedste billån. Herunder kan du læse mere om nogle af de ting, du bør tænke over, inden du optager et lån til finansiering af en bil.

Billån med fast rente eller billån med variabel rente

Du skal overveje, om du ønsker at optage et lån med en fast rente eller en variabel rente. Det har stor betydning for prisen på dit lån, men det har også stor betydning for roen i din mave. Hvis du vælger et billån med en variabel rente, vil renten som udgangspunkt være lavere. Renten kan dog variere, fordi den selvsagt er variabel. Det betyder altså, at renten på lånet kan stige meget i løbet af lånets løbetid – ligesom den også kan falde eller være stabil. Hvis du derimod optager et billån med fast rente, er renten som udgangspunkt højere. Dog forbliver renten den samme i løbet af hele lånets løbetid. Det betyder, at du kan have fuldstændig ro i maven, for prisen på dit lån kan ikke ændre sig på grund af en renteændring.

Der er ikke et entydigt svar på, hvad der er bedst. Der er nemlig ingen, der helt kan forudsige, hvilken retning renten går i løbet af lånets løbetid. Du skal derfor vælge den rentemodel, som du selv finder mest fordelagtig.

Få det økonomiske overblik

Når du skal optage et billån, er det vigtigt, at du får et økonomisk overblik. Først og fremmest skal du sørge for at lægge et budget for at finde ud af, hvor stort et rådighedsbeløb du har. Når du kender dit rådighedsbeløb, ved du også, hvor mange penge du kan afdrage på lånet hver måned. Derefter kan du bruge en billån-beregner. Med en beregner kan du beregne billånet og dermed finde ud af, hvad billånet koster i alt, samt hvor meget du skal afdrage på lånet hver måned. Med en billån-beregner kan du lettere skabe et overblik over din økonomi i forbindelse med optagelsen af billånet.

Sammenlign forskellige låneudbydere af billån

Hvis du gerne vil finde det billigste billån og det bedste billån, er det vigtigt, at du sørger for at sammenligne forskellige billån. Det er kun, når du sammenligner forskellige billån og forskellige låntyper, at du kan finde ud af, hvilket lån der er det mest fordelagtige for dig. Du kan med fordel sørge for at sammenligne flere klassiske billån med forbrugslån og finansiering hos forhandleren. Når du sammenligner forskellige billån, kan du finde det billigste billån – men du kan også finde det billån, der har de lånevilkår, der passer bedst til dig og din situation.

Kig på lånenes ÅOP

Hvis du – som mange andre – ønsker at finde det billigste billån, er der en særlig ting, du skal kigge efter. Det er ikke lånenes rente, du skal se på, når du vil finde det billigste billån. Du skal derimod kigge på lånenes ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Dette nøgletal giver dig en klar idé om lånets pris. Tallet indeholder nemlig både renter, gebyrer og andre omkostninger, der er forbundet med lånet. Når du sammenligner forskellige lån, skal du altså kigge på ÅOP og ikke blot på renten.

ÅOP kan sagtens være høj, selvom renten er lav. Det kan eksempelvis være tilfældet, hvis du ønsker at optage et lån hos forhandleren. Selvom renten her som regel er lav, kan ÅOP være høj, fordi der er høje stiftelsesomkostninger. Det afhænger dog af flere ting – blandt andet det fulde lånebeløb samt lånets løbetid. Konklusionen er dog klar: Hold altid øje med lånenes ÅOP, og vælg lånet med det laveste ÅOP, hvis du ønsker at finde det billigste billån.

Undersøg de forskellige gebyrer

Det sidste, du skal sørge for at huske, når du er på jagt efter det bedste billån, er at holde øje med de forskellige gebyrer, der er forbundet med lånet. Stiftelsesomkostninger, provision og andre gebyrer kan trække prisen på lånet op. Derudover kan der være andre gebyrer, som du skal holde øje med. Blandt andet er det en god idé at holde øje med, om det koster noget at betale lånet helt eller delvist tilbage, før lånets løbetid slutter. Det kan være en god idé at vælge et billån, hvor der ikke er gebyrer forbundet med at indfri gælden før tid. Det kan nemlig blive aktuelt, hvis du eksempelvis sælger bilen, inden lånets løbetid er ovre.

Generelt skal du sørge for at holde øje med alle de forskellige vilkår, der er forbundet med de forskellige lån. Vores guide til billån er en generel guide, men der kan være nogle låneudbydere, der ikke passer ind i den. Sørg derfor for at lave dit hjemmearbejde. På den måde finder du med størst sandsynlighed det bedste og det billigste billån.

Her kan du læse mere om, hvad du skal tænke over, inden du låner penge til din drømmebil.

Populære billån: