SOMMERDÆK TIL BILEN

At vælge de rette sommerdæk til bilen er ikke altid lige nemt. Det kan være svært at skabe sig et reelt overblik over de mange forskellige mærker og modeller, hvorfor det ofte er svært at finde frem til dem, som faktisk er pengene værd, samt sikre nok.

Hvis du er blandt dem, som ikke ved hvilke sommerdæk der er bedst til din bil, samt hvilken dækproducent du skal vælge, så vil denne artikel gøre dig markant klogere på lige netop det at vælge de rette sommerdæk.

Vi har udfra en række eksperters anbefalinger, samt større test resultater udarbejdet af anerkendte forbrugermagasiner som Tænk fundet nogle sommerdæk frem, som med garanti er prisen værd. 

Derfor er sommerdæk bedst om sommeren!

Et godt sommerdæk er en ligeså vigtig faktor for vejgreb om sommeren, som et godt vinterdæk er for vejgreb om vinteren.

I sæsonen mellem april og oktober er sommerdæk altid den bedste og mest korrekte dæktype at montere. Hvis man leder efter et godt pejlemærke for at skifte til sine sommerdæk, kan man som oftest regne med at når morgen- og aftentemperatur er 7 grader eller derover så skifter man til sommerdæk.

Ved at skifte til sommerdæk fremfor vinterdæk øger man brændstofforbruget markant, hvilket vil spare dig for penge, samt at du får bedre kørekomfort, lavere støjniveau og de slides ikke ligeså hurtigt som vinterdæk i de varme perioder.

Hvis du har brug for en hurtig beslutning, så er disse nedenstående dæk i en super kvalitet, hvorfor du trygt kan vælge en af disse typer af dæk.

Find dine nye sommerdæk


 

Michelin Perelli Continental
Goodyear
Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken
 
Dækbutikken Dækbutikken Dækbutikken
Dækbutikken
Pris fra: 678 DKK Pris: 545 DKK  Pris: 521 DKK
 Pris: 512 DKK
Dækbutikken Dækbutikken  Dækbutikken
 

 


Hvis du er på udkig efter nye kvalitets sommerdæk til de bedste priser anbefaler vi at du kigger hos Dækbutikken. De er en anerkendt dækforhandler og fører de mest anerkendte mærker inden for sommerdæk.

Hos Dækbutikken kan du enten finde sommerdæk ud fra dækstørrelse eller finde sommerdæk ud fra hvilken bil du kører i.

Deres søgeagent vil derefter vise dig de bedste sommerdæk til gode priser til din bil.


Billige eller dyre sommerdæk?

Om du vælger et billigt eller dyrt sommerdæk til din bil, afhænger af dit kørselsbehov og kørestil. Et funktionsdygtigt sommerdæk med god mønsterdybde og funktionalitet er essentielt for både dine medtrafikanters og din egen sikkerhed.

Det er blevet nemmere som forbruger at vælge sommerdæk til bilen, da alle dæk solgt i Europa bliver mærket ud fra brændstoføkonomi, vejgreb i vådt føre samt lydniveau.

Hvis du er I tvivl om hvilket sommerdæk du skal vælge kan du læse dæktest fra andre sider omkring hvilke dæk der klarer sig bedre end andre, men hvis du holder dig til anerkendte mærker går man ikke helt galt i byen.

Hvor meget mønsterdybde skal mine sommerdæk have?

Alle sommerdæk skal have en minimums mønsterdybde på 1,6 millimeter ifølge den danske lovgivning. Det anbefales dog fra dækeksperter at skifte sine sommerdæk når de har omkring 3 millimeter mønsterdybde tilbage for at sikre ens sommerdæk er fungerer optimalt ved kørsel i vådt vejr.

Valg-af-sommerdaek