Skrevet d. 08/08-2018 af biloplysninger

Valget af bilforsikring som ung

Når man skal ud og have sin første bil, er det de færreste unge der først tænker på den bilforsikring de skal have. Derfor kommer det ofte som et chok når man pludselig bliver præsenteret for priserne på en forsikring, når man skal have en bil stående i sit eget navn.

Ny eller gammel bil

Når man først har købt sin bil, skal man have den forsikret. Men der er ikke ret mange unge, der har råd til at betale over 15.000 kr i året. Derfor er man også nødt til at overveje hvilken bil man skal have. De fleste forsikringsselskaber sætter priserne højt på bilforsikringer når man er under 25 år. især hvis man køber en bil af ældre dato. Det kunne være en god ide, at se om man ikke kunne finde råd til en lidt nyerer bil da forsikringen ofte bliver lidt billigere bare af den grund.

Hvis man har erfaring er det jo billigere at have en ældre bil (hvis bilforsikringen ikke har et alderskrav) Men når man er i starten af 20’erne eller er helt ny bilist så sætter de priserne højt for de unge. Det er derfor essentielt at man også gør sine overvejelser omkring sit bilkøb, da forsikringen på årsbasis kan overstige bilens egentlige værdi.

Hvad er alternativet ?

Forsikringsselskaber er ofte ikke til at presse i pris. Men der findes forsikringsselskaber som har billige bilforsikringer til unge her er der blot nogle enkelte kriterier du skal opfylde. En af dem kunne være at du skal være skadesfri i x antal år, dvs. at du ikke har pådraget skade på en bil i dit navn. Her kan man være heldig, at komme under 7.000 kr. om året, hvis du og din bil opfylder visse kriterier.

Man skal undersøge en masse, og finde ud af hvad der er bedst for en selv. Det er vigtigt at man er ordentligt forsikret og ikke bare tager det første man bliver præsenteret for. Du skal overveje hvad din forsikring skal indebærer, så du ved at hvis der sker noget med din bil, så du kan få det dækket af den forsikring du har valgt.

Derudover er det jo vigtigt at du tilvælger kasko til din forsikring, især hvis du har været ude og investerer i en nyere bil, der ofte har en højere værdi. Mange selskaber sælger dog kasko med i deres pakkeløsning, så ofte er den inkluderet i prisen. Men man bør stadigvæk dobbelt tjekke, og læse betingelserne igennem, inden du laver en aftale med et forsikringsselskab.

Undersøg markedet

Hvis man laver sin research på markedet, kommer man ud med det bedst mulige resultat for sig selv. Spørg din familie og venner, hvad deres erfaringer er, der er garanteret nogle brugbare råd indimellem.

Hvis man bliver anbefalet noget, af nogle man kender er det nok også mere troværdigt. Netop fordi de kan dele ud af deres oplevelser, med det specifikke forsikringsselskab. Dermed kan man bedre danne sig et overblik over hvem man skal holde sig fra og hvem man kan indgå en aftale med, uden at have de helt store bekymringer.