Skrevet d. 13/08-2018 af biloplysninger

Kør i din drømmebil med flexleasing

Det har aldrig været billigere eller nemmere at få din drømmebil eller for dens sags skyld drømme motorcykel med flexleasing. Flexleasing giver den gennemsnitlige dansker større mulighed for, at kører i drømmebilen, da flexleasing har gjort det billigere at få en bil der har en markedsværdi til over 200.000 kr. inkl. registreringsafgift. Med flexleasing skal der ikke betales fuld registreringsafgift på bilen på én gang, men i stedet i små rater i de måneder, hvor bilen er på plader. Hvor store disse rater er kommer an på bilens alder, og markedsværdi. Hvis bilen kun er 0-3 måneder gammel så skal der betales 2% af registreringsafgiften om måneden. Hvis bilen er 3-36 måneder gammel skal der betales 1% i registreringsafgift om måneden, og hvis den er over 36 måneder er procentsatsen kun 0,5%.

Hvad kendetegner flexleasing?

Flexleasing minder mest af alt om at eje bilen selv, der dog nogle forskelle såsom; leasingselskabet har ejendomsretten over bilen i hele leasingperioden, og leasingtager får brugsretten over bilen i leasingperioden. Flexleasing er også det vi kender som en finansiel leasingkontrakt, hvilke betyder du som udgangspunkt selv, skal stå for alle udgifter der er i forbindelse med bilen i hele leasingperioden – alle udgifter til reparation, service, bilsyn også videre er alle udgifter leasingtager selv skal betale. Når leasingperioden er slut, skal leasingtager selv stå for salg af bilen til en tredje part, til den restværdi der er aftalt i leasingkontrakten. Med flexleasing skal du ikke betale den fulde registreringsafgift på én gang, som det kendes ved køb af bil på den traditionel måde.

Fordele ved flexleasing

  • Flexleasing er typisk billigere, hvis bilen har en markedspris på over 200.000 kr. Inkl. registreringsafgift.
  • Mindre kapitalbinding i en bil med flexleasing end ved traditionelt bilkøb.
  • Du skal ikke betale den fulde registreringsafgift på én gang.
  • Der skal kun betales 0,5-2% i registreringsafgift hver måned afhængig af bilens alder.
  • Flexleasing giver mulighed for, at skifte imellem flere køretøjer det kunne f.eks. være en SUV til vinteren og en åben sportsvogn til om sommeren.
  • Flere køber til bilen når den skal sælges pga. der ikke er fuld registreringsafgift på bilen, og kan derved nemt sælges til en eventuel køber i udlandet.
  • Mindre værditab på bilen da bilen ikke er med fuld registreringsafgift.
  • Billig bilforsikring pga. bilen blot skal forsikres for værdien uden registreringsafgift.

Ulemper ved flexleasing

  • Når leasingperioden er slut skal leasingtager selv sælge bilen til en tredje part.
  • Hvis restværdien ikke er realistisk så risikere leasingtager at få en efterregning på difference mellem markedsprisen og restværdien i leasingkontrakten.