Skrevet d. 04/03-2019 af biloplysninger

Få en miljørigtig bil

Hvis vi stoppede med at køre i bil, så kunne vi spare meget Co2, men da det næppe er realistisk i øjeblikket, bør vi vælge en mere miljørigtig bil. Hvis du kan lade være med at køre i bil, kan du altid mindske dine køreture, og dermed hjælpe miljøet og din pengepung på vej.

Men vi vil gerne hjælpe dig til, hvordan du finder en miljørigtig bil. Der er generelt set tre biler, du kan vælge mellem. Benzin-, el og hybridbiler. Sidstnævnte er en blanding af de to første. Dieselbiler er her under benzinbiler.

Benzinbiler

Hvis du vil have en miljørigtig benzinbil, skal du vælge en, som kører langt på literen. Flere af de små benzinbiler kører ligeså langt på literen, som større hybridbiler. Så bare fordi du har en hybridbil, betyder det ikke, at du har en mere miljørigtig bil end en benzinbil.

I sidste ende kommer det an på, hvor meget benzin den bruger. Men selvfølgelig er en hybridbil i samme størrelse som en benzinbil bedre for miljøet.

Det betyder, at du generelt set skal se bort fra benzinbiler, hvis du vil være god mod miljøet.

Elbiler

Elbiler er nok mest kendt for Tesla. Ikke fordi Tesla er den eneste elbil, men fordi Tesla har fået mange mennesker til at ønske en elbil. Det har

tesla

En elbil er langt bedre for miljøet end både benzinbiler eller hybridbiler. Hvis du skal have den mest miljørigtige, skal du vælge en mindre elbil. Dvs. at en Tesla ikke er den mest miljørigtige elbil på markedet.

de gjort ved at skabe en elbil, som kan køre hurtigt.

Men hvis dit valg står mellem en Tesla og hybrid- og benzinbil så gå efter en Tesla. En Tesla er også en dyr bil, det er grunden til, at det ikke er en bil, som de fleste nogensinde kommer til at have råd til. Ikke medmindre I vælger et tilskud gennem lån. På sigt er målet, at de kommer med billigere biler, så alle kan få en Tesla.

De biler kommer selvfølgelig ikke til at være lige så hurtige.

Hybridbiler

Hybridbiler fungerer på den måde, at de både kører på el og benzin. De bruger simpelthen benzin til at lade batteriet op, som de kører på. I USA er de mest kendte gennem Prius, men i dag kan man få en række forskellige hybridbiler.

Selv store SUVs kan i dag købes som hybrid. Det gør hybridbiler meget interessante, da de er bedre for miljøet end alternativet – nemlig benzinbiler.