Skrevet d. 19/02-2021 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med LiveGPS

Få rabat på en GPS-tracker af dit forsikringsselskab

GPS-tracking bliver stadig mere populært for både erhverv og private. Teknologien har i mange år været brugt inden for militær og politi, men gennem de senere år har teknologien også vundet indpas hos både virksomheder og private.

Hvordan fungerer en GPS-tracker?

Et GPS-sporingssystem består typisk af tre elementer. GPS-trackeren er den enhed, som sættes i din bil, og fungerer som en sporingsenhed. GPS-trackeren kommunikerer ved at sende signaler til en satellit med GPS-modtager. Denne kommunikation kan tilgås via software som eksempelvis en hjemmeside eller en app til en smartphone, hvor du kan se data præsenteret på mere eller mindre brugervenlig vis.

Hvem bruger en GPS-tracker?

GPS-tracking benyttes som nævnt både af private og i erhvervssammenhænge. GPS-trackere bruges af flere og flere, i takt med teknologien er blevet billigere og mere tilgængelig. De bruges af alt fra familier, der vil sikre sig, at hjemmets teenagere kører ordentligt, samt store virksomheder der kan han have flere tusinde køretøjer tilknyttet deres GPS-trackingsystem. Logistik- og transportbranchen er blandt de hyppige brugere, men i princippet kan de fleste virksomhed med fordel benytte GPS-trackere til at overvåge deres køretøjer.

Erhverv

Der er mange gode grunde til, at virksomheder brugere GPS-tracker til at spore køretøjer. Begrebet flådestyring dækker over gps-tracking med flere forskellige enheder. Her vil en ansat have mulighed for at kunne planlægge og træffe beslutninger baseret på data fra de tilknyttede køretøjer. Dette kan eksempelvis være i forbindelse med en virksomhed, der har fået en hasteordre, og som har mulighed for at sende den nærmest bil ud til kunden uden at skulle bruge unødig tid og besvær på at kontakte forskellige chauffører.

Ruteplanlægning er ligeledes et af de hyppige formål for brug af GPS-tracking, hvor virksomheder kan importere data omkring tidspunkter, kunder og adresser og derefter få præsenteret den mest optimale rute. Her kan der naturligvis også tages højde for trafik, vejarbejde og en lang række andre parametre. Samtidig har virksomheden et konstant overblik over de forskellige køretøjer og kan eksempelvis få notifikationer, hvis køretøjer holder stille i længere tid end planlagt osv.

Private

I princippet er det mange af de samme fordele, der gør sig gældende for private som for erhverv. En af de mest afgørende fordel som privat er, at du har større mulighed for at få din bil igen hvis den skulle blive stjålet. Ved at videre give oplysninger til politiet, har de mulighed for at kunne tage action ud fra konkrete oplysninger, hvilket gør sandsynligheden for at få fat på din stjålne bil igen markant større. Ved flere brugere af et køretøj, har en GPS-tracker desuden den fordel, at du har et overblik over din bils aktiviteter. Du kan naturligvis se hvor bilen har befundet sig, men udover bilens rute kan du også få informationer som hastighed og benzinforbrug.

På den måde har du både styr på hvornår bilen bliver brugt, men også hvordan og hvor bilen bruges af eksempelvis andre familiemedlemmer. Dermed kan du se om familiens yngre er kørt lige hjem som aftalt, og om hastighedsbegrænsningerne er blevet overholdt. Endelig har du mulighed for at se præcis hvor bilen befinder sig på et givent tidspunkt. Dette er der flere fordele ved. Hvis du eksempelvis venter på at blive hentet, har du styr på bilens nøjagtige ankomsttidspunkt, så du ikke behøver at stå og ventet udenfor i regnvejr.

Få rabat af dit forsikringsselskab

Brugen af GPS-trackere forventes kun at stige i fremtiden i takt med flere får øjnene op for fordelene. Flere forsikringsselskaber tilbyder desuden rabatordninger til køb af forsikringsgodkendt gps tracker til bil. Derfor kan du med fordel tjekke med dit forsikringsselskab, inden du investerer i en GPS-tracker.

Få rabat på en GPS-tracker af dit forsikringsselskab
Få rabat på en GPS-tracker af dit forsikringsselskab