Skrevet d. 16/04-2020 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med Morefews

Ny bil? – Her får du 3 tips til bilkøbet

Det er som regel et stort grib i lommen at købe ny bil, og derfor skal man også gøre sig nogle grundige overvejelser.
Det kan være svært at vælge mærke, specielt hvis man ikke i forvejen har nogle stærke præferencer til noget bestemt. Det kan være en rigtig god idé at gøre sin research og samtidig finde en bilforhandler der er villig til at hjælpe dig helt fra bunden.

Der kan være penge at spare hvis man gør sin research grundigt, og ikke bare vælger den første og bedste forhandler. Samtidig så er der penge at spare ved at købe en brugt bil. Ikke nødvendigvis en meget brugt bil, men da en bil taber den største procentdel af værdien de først 20.000 km, så kan det være en god idé at lade disse kilometer køres af en anden og spare de penge.
Vi ser nærmere på tre essentielle overvejelser du kan gøre dig, i forbindelse med købet af din nye bil.

Undersøg den ønskede bil grundigt

Det er ikke alle der har forstand på biler, men alle har mulighed for at undersøge markedet, hvorfor man med internettet nemt kan dannes sig et overblik over priserne på de ønskede biler. Der findes mange hjemmesider hvor folk køber og sælger biler, og der kan du altså danne dig et overblik over hvad de biler du kig på skal koste.

Det kræver ikke særlig meget at finde de oplysninger du skal bruge, og gør du dette, så står du også bedre når du skal forhandle pris ude ved forhandleren. Kommer du til forhandleren helt uden at kende til markedsprisen, så er det svært at vide hvor langt du kan presse den ned.

Overvej at køb en bil privat

Dette tip er ikke for alle, så hvis du slet ikke har forstand på biler, bør du nok ikke forsøge at købe bilen privat.
Men når du køber en bil privat, så slipper du for forhandleren som egentlig bare fungerer som en mellemmand der skal have en andel af handlen. Derfor kan du mere ofte end ikke spare lidt penge ved at købe privat. Men det betyder jo altså også, at man ikke kan købe en ny bil og samtidig så får man ikke en service eller garanti.

Forsøg altid at få ekstra måtter eller dæk med

Når du køber bilen hos en forhandler, bør du altid forsøge at få noget ekstra med i handlen.
Til at starte med, så gælder det selvfølgelig om at få forhandleren så langt ned i pris som muligt, og når smertegrænsen så er nået, så skal du forsøge at få nogle ekstra ting med som man alligevel skal ud og bruge penge på efterfølgende.
Det kunne f.eks. være et ekstra sæt måtter til vinterens svineri, eller et par vinter/sommerdæk. Disse ting er træls at skulle betale for efterfølgende, men man kan selvfølgelig også ønske sig diverse dele til bilen i fødselsdagsgave eller julegave. Ting til bilen er som regel populære som gaver til ham, hvilket ikke er helt tilfældigt, for værdsætter man sin bil, så kan man altid bruge tilbehør til dertil.