Skrevet d. 13/08-2018 af biloplysninger

Lease eller leje bil – hvad er billigst?

Vist er det rart med egen bil. Ofte sparer man tid i hverdagen og man kan enkelt købe stort ind uden at få lange arme. Men med en bil følger der også omkostninger, et faktum som har gjort at bilen nu også er at finde inden for deleøkonomiens sfære.

De seneste 5 år har mange byboer, som til dagligt anvender cyklen som transportmiddel, nemlig fået øjnene op for forskellige former for delebilskoncepter. For vist er det optimalt kun at være bilejer de dage man behøver en bil.

Specielt privatleasing har fået et opsving de seneste par år, hvilket til stor del skyldes at en gunstig lovgivning har gjort det væsentligt billigere for privatpersoner at privatlease en bil end tidligere. Læs gerne FDM’s guide til privatleasning hvor de desuden sammenligner privatleasing med egen bil.

Er leje af bil billigere end privatleasing?

Svaret er ikke entydigt da det afhænger af flere faktorer, hvor de 2 væsentligste er hvor mange dage per år man behøver en bil hhv. hvor mange kilometer man har behov for at køre.

Vi har dog gjort et forenklet regnestykke, med mellemklassebilen Renault Clio, som kan give et fingerpraj.

 ((leasing udbetaling 5700 kr/12 mdr) + leasing per md 2550 kr) / leje per dag 349 kr = 8,7 dag

Familier har forskellige behov

Nogle familier har brug for en bil på hverdagene og andre i weekender og ferier. Af illustrationen nedenfor ses det at privatleasing af bil først kan forsvares når man har et stort bilbehov. I hvert fald når man udelukkende ser på det økonomiske aspekt.

One2move rabatkode og andre rabatter

Vi har i vores regnestykke forsøgt at vælge de billigst mulige alternativer. På Gomore (leasing) har vi f.eks. valgt det lavest mulige antal kilometer per år og på One2move.dk (leje) har vi fået 20% rabat på ekstra kilometer (100 km/dag indgår) gennem at købe disse online.

På One2move.dk kan man desuden få 10% ekstra rabat på dagsprisen hvis man bruger en One2move kampagnekode. Denne besparelse har vi ikke taget med i regnestykket men hvis man ønsker denne rabat så kan man hente rabatkoden til one2move på bl.a. Rabatkongen. Rabatkoden til One2move.dk giver rabat på dagspriser da evt. ekstrakilometer allerede er rabatterede.

Alt kan ikke gøres op i penge

Til trods for at der er store prisforskelle i vores eksempel, så kan faktorer som bekvemmelighed have en ekstraordinær stor værdi for visse familier. Nogle af de emotionelle faktorer, som også bør tages i betragtning ved valg mellem billeasing og billeje fremgår af nedenstående illustration.

Til vores regnestykke har vi den 4. august 2018 hentet priser for leje One2move.dk (Hvidovre afd) hhv. leasingpriser fra GoMore.dk. Leasingprisen per md er baseret på 14.000 km per år som er det laveste mulige alternativ.