Skrevet d. 08/08-2018 af biloplysninger

Sikkerhed på vejene

Når det kommer til sikkerhed på vejene, gør vi i Danmark rigtig mange ting for at imødekomme dette. En af de ting som er blevet forbedret, er bilerne. De er nyere, har bedre udstyr, bedre teknologi og styrker generelt den trafikale sikkerhed.

I forbindelse med den seneste omlægning af registreringsafgiften, steg mikrobilerne en smule i pris, mens større bilklasser faldt. Eksempelvis blev en Citroën C1 7.900 kr. dyrere, mens en luksusbil som Volvo V90 faldt 58.300 kr., svarende til 8,1 procent. (Kilde: business.dk).

Registreringsafgift er endnu ikke et færdigdebatteret emne, og om der er udsigt til endnu en regulering, vides ikke med sikkerhed.

Bedre airbags i de nye biler

Airbags er ikke en ny ting i bilerne, men på baggrund af teknologien er de blot blevet endnu bedre og mere sikre. Førerairbag beskytter førernes hoved i tilfælde af frontalkollision. Bærer man ligeledes sikkerhedssele (som er et lovkrav) mindsker førerairbag risikoen for sværere personskader i frontalkollisioner med 60-70%.

Airbag til de bløde trafikanter

Men faktisk er det ikke kun blandt bilisterne at airbaggen har en gavnlig effekt. Danmark er verdens næststørste cykelland, kun overgået af Holland. Og netop cyklisterne har også fået øjnene op for hvordan airbaggen kan bruges til at minimere alvorlige skader, ved styrt, sammenstød eller påkørsel.

Det at anvende cykelhjelm er i sig selv en rigtig god idé – det er set mange gange at det kan være forskellen mellem liv eller død.

Som alternativ til den traditionelle cykelhjelm, findes der også airbaghjelmen. En airbag hjelm fungerer faktisk efter det samme princip som vi kender airbaggen fra bilen – og hjelmens funktion er ligeledes den samme, som vi kender fra den traditionelle cykelhjelm – nemlig at undgå hovedskader. Det smarte ved airbag hjelmen er blot, at du har den siddende rundt om halsen, men danner en hjelm omkring hovedet, ligeså snart de indbyggede sensorer udløses.

“Udover teknologien er super smart, eliminerer den også de bekymringer og overvejelserne man typisk har i forbindelse med at skulle anvende den traditionelle hjelm – Det ser dumt ud, Det er varmt, Den sidder dårligt osv… ” Udtaler Rikke Eriksen 

Dog kan man ikke komme udenom at hjelmen er vigtig.

“Dét at anvende hjelm – om end det er den traditionelle eller den nye airbag hjelm er ikke alfa omega. Blot at du tager forbehold for de alvorlige hovedskader der principielt kan ske” Afslutter Rikke

Hvis du ønsker at læse mere omkring disse innovative hjelme, har det danske sundshedssite Doc24 udarbejdet en grundig og gennemarbejdet analyse af disse airbaghjelme, som du med fordel kan læse igennem.