Skrevet d. 16/03-2020 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med Tjekbil

Guide til køb af brugt bil

Er du på jagt efter en brugt bil, og kunne du derfor godt bruge et par gode råd til, hvordan du på bedste vis kommer igennem en brugtbilhandel? Så er du kommet til det helt rette sted. Som du måske kan fornemme efter at have læst overskriften, så er dette nemlig en guide til, hvordan du kommer smertefrit igennem en handel, når du køber en brugt bil.

Først og fremmest vil der i guiden være fokus på, hvorfor det er smart, at du køber en brugt bil. Det kan nemlig meget vel være, at du endnu ikke er afklaret i forhold til, om du skal købe ny eller brugt. Der er mange fordele forbundet med køb af en brugt bil, som du her vil blive gjort klogere på. Dernæst vil der være fokus på selve processen, når du skal ud og købe en brugt bil. Særligt hvis du køber din brugte bil gennem en privat forhandler, så er der nemlig en række elementer, som du bør være ekstra opmærksom på. Heldigvis er det i dag blevet gjort nemt at sikre sig en sikker bilhandel. Man kan blandt andet slå bilens nummerplade op. Har du allerede en brugt bil i sigte? Så tjek nummerplade.

Fordele ved en brugt bil

Måske sidder du nu og tænker over, hvorfor du overhovedet skal købe en brugt bil, da det umiddelbart lyder meget mere fordelagtigt, at du køber en spritny bil, som kun du har haft fornøjelsen af at køre. Dette er da også super fint, men ikke desto mindre er der en række fordele forbundet med et brugtbilkøb, som man ikke får, hvis valget ender på en ny bil.

Det kommer formentligt ikke som den store overraskelse. Men den første fordel, som er forbundet med et køb af en brugt bil er, at du har mulighed for at købe bilen til en meget lavere pris. Dette kommer nok ikke bag på dig, da langt de fleste nok vil forvente, at noget som er brugt vil være lavere prissat end noget, som er ganske nyt. Dette er altså en enorm fordel i sig selv, da det gør, at du kan få meget mere bil for pengene. Men ikke nok med det, så er dette også stærkt medvirkende til, at næste fordel kan opnås.

Når man snakker om biler og særligt bilpriser, så går snakken også typiske på det enorme værditab som følger med, når man køber en bil. Det viser sig nemlig, at en bil typisk mister mellem 15-22 procent af dens værdi om året. Holder man dette faktum i baghovedet og kombinerer det med det faktum, at prisen på en brugt bil typisk er lavere, så vil man finde ud af, at dette betyder, at en brugt bil mister mindre værdi om året.  Dette er altså en enorm fordel. Forestil dig eksempelvis, at du har brug for en bil i et par år, hvorefter du vil sælge den. I dette tænkte tilfælde, er det en super god ide, hvis du vælger at købe en brugt bil.

Vær opmærksom gennem hele processen

Som det allerede står skrevet, så er det alfa og omega at du er meget opmærksom gennem hele processen, når du skal på jagt efter en ny bil. Dette gælder som skrevet ganske særligt, når du køber en brugt bil af en privatperson, hvilket altså vil sige, at der ikke er en professionel forhandler indover.

Først og fremmest skal det nævnes, at gensidig tillid mellem de involverede parter selvfølgelig er nøglen til, at der kan være tale om en succesfuld handel. Er der ikke denne tillid, vil handlen ikke gå hjem. Når det så er sagt, så er det yderst vigtigt, at du forholder dig kritisk gennem hele processen og ikke hopper på hvad som helst, så du ender med at blive snydt. Ser du eksempelvis en pris, som virker en smule for god til at være sand, så lyder anbefalingen altså, at du lige stopper op og tænker situationen igennem en ekstra gang.

Benyt dig af internettets mange muligheder

Heldigvis er det kun blevet nemmere i dag, når der skal handles med brugte biler. Dette skyldes især internettets massive indtog, som blandt andet har gjort det muligt, at du kan tjekke bilens nummerplade, inden du foretager købet. Men hvad indebærer det så, at du kan tjekke bilens nummerplade? Det foregår således, at du slår bilens nummerplade op i et online-register, hvorefter du vil modtage al mulig nyttig information om bilen, herunder syn, service og meget mere, som er værd at vide, når du skal købe en ny brugt bil.

Guide til køb af brugt bil
Guide til køb af brugt bil