Model BMW X5
Årgang 2000 - 2007
Krydsmål 5 x 120
ET Mål 48
Centerhul 72,5
Bolt/Møtrik B14x1,50

Nye dæk til bilen?

Valget af dækstørrelse kan variere efter hvilken størrelse fælg du benytter. Hvis du allerede har noteret dig hvilken størrelse dæk du skal benytte, så kan du finde gode priser på dæk online hos Dækbutikken, som levere kvalitetsdæk, samt professionel hjælp telefonisk eller pr. email. Du finder også dæk hos Tirendo.

Et andet og nemmere alternativ

Hvis du har brug for hjælp til indkøb af dæk, samt montering af disse, så anbefaler vi at du benytter en service som Autobutler, hvor du kan få tre gratis tilbud på dæk samt montering - det koster intet, men er en fantastisk service til at blive klogere på priserne.

Få det bedste forsikrings tilbud på en BMW X5

Bilforsikring kan være en dyr fornøjelse, og hvis du opnå den bedste forsikringspris har vi samlet nogle gode råd. For at opnå en god forsikringspris, både som ung og ældre, er det vigtigt du er klar til at forhandle og ringe rundt til en masse forsikringsselskaber.

Et andet og nemmere alternativ

Et andet alternativ er at bruge online sammenligningssider som Tjenestetorvet og Find forsikring. Disse sammenligningsmaskiner vil give dig et godt praj om de billigste at ringe til, og give dig et godt forhandlingsgrundlag for forsikrings prisen. Dette vil nemt spare dig flere tusinde kroner og tid med at ringe rundt.

I tvivl om afgiften på en BMW X5?

I vores sektion omkring vægtafgift, grønejer afgift, eller registreringsafgift kan du læse alt om afgiften på køretøjet. Du kan på Trafikstyrelsens hjemmeside Hvor Langt På Literen eller på bilens registreringsattest, se hvor langt et køretøj er beregnet til at køre efter ECE-normen eller hvad bilens egenvægt er.

BMW X5

Hvis du er på udkig efter en firhjulstrukket luksusbil, som bærer det klassiske BMW-design sammen med moderne og tidssvarende teknologi, så er BMW X5 måske et godt bud.

X5-serien blev første gang lanceret i 1999, ca. 9 år før efterfølgeren BMW X6, og den var på dét tidspunkt BMW’s absolut største og samtidig første SUV-bil. Den var desuden primært tiltænkt det amerikanske marked, hvormed man byggede og stadig bygger den tunge og robuste X5 i South Carolina i USA, nærmere bestemt i byen Spartanburg, hvor BMW Z4 også bliver produceret.

Det samlede motorprogram for BMW X5 byder på hhv. V8-motorer og sekscylindrede rækkemotorer. Det er muligt at kombinere med en eDrive-elmotor, hvormed BMW X5 på sit højeste kan komme op at yde 394 hk eller 290 kW med et drejningsmoment på 600 Nm samt ikke mindst et brændstofforbrug på hele 47,6 km ved blandet kørsel.

BMW X5 Plug-in-Hybrid accelerer tilmed så hurtigt, at du når op på 100 km i timen på kun 5,6 sekunder. Rækkevidden for den eldrevne motor er på 80 km, hvorefter den mere benzinslugende del af motoren tager over.

Her på siden kan du læse meget mere om BMW X5, dens indre og ydre design, de fire forskellige situationsbestemte køreprogrammer mv.

Udvendigt og indvendigt design

BMW har fortsat det klassiske BMW X5-design i den nyeste model, hvormed både tidligere ejere og førstegangsejere af den eksklusive SUV kan få gavn af de velkendte detaljer.

Udvendigt byder den nyeste X5 bl.a. på et frontparti med den klassiske todelte nyregrill, som suger luft ind, der forvandles til kraftig fremdrift i den enorme motor indeni. Derudover har den nyeste model også de velkendte X5-forlygter, som er lavet i et kantet og ujævnt design, som passer til resten af bilens udtryk.

X5 er udstyret med Sky Lounge, som er BMW’s panoramaglastag. Sky Lounge giver dig det bedst mulige lys i kabinen, som også fremstår mere elegant og lækker i den optimale belysning.

Indvendigt byder BMW X5 også på en lang række kosmetiske og funktionelle detaljer. Bl.a. hjælper Ambient Light-funktionen dig til at opnå en passende stemning i kabinen – den automatiske indstilling af kabinelyset giver en stemning, der egner sig til dagens tidspunkt.

Som en lille ekstra detalje kan Ambient Light-funktionen tages et skridt videre med den integrerede Ambient Air Package. Denne funktion giver dig mulighed for at nyde en af fire forskellige naturlige dufte, som spiller godt sammen med kabinelysfunktionen, når der skal skabes stemning i bilen.

Derudover kan X5 blive leveret med et indbygget Bowers & Wilkins Diamond surroundanlæg, som garanterer en optimal og god lyd til køreturen.

Optimal styring af bagagerummet

BMW X5 er en stor bil, og der er derfor selvsagt rigtig god plads i bagagerummet. Men BMW har valgt at den skridtet videre og udvikle et funktionelt og teknologisk bagagerum, så du, som X5-ejer, oplever en endnu større komfort end tidligere.

Først og fremmest er bagklappen delt op i en øvre og en nedre del, som kan åbnes samlet eller separat. Begge dele er eldrevne og kan åbnes automatisk, så du opnår endnu bedre forhold under af- og pålæsning af dit habengut.

Du kan bl.a. styre åbning og lukning af bagklappen med din fod – det kræver bare en enkel og målrettet fodbevægelse nedenunder kofangeren bag på bilen.

BMW har også fokuseret på sikkerheden og trygheden omkring læsningen. Den eldrevne afdækning af bagagerummet kører derfor selv tilbage, når du åbner bagklappen – herefter gemme den sig selv automatisk under gulvindsatsen i bagagerummet.

Derudover lader de indbyggede og justerbare bagagerails dig fæstne din bagage på en forsvarlig, praktisk og sikker måde.

Sidst men ikke mindste kan alle tre bagsæder selvfølgelig lægges ned via automatisk betjening, så du får plads i både bagagerum og bagkabinen til opbevaring.

Nem og innovativ betjening med X5 kontrolcentret

I den fjerde og nyeste generation af BMW X5 får du også et opdateret og innovativt kontrolsystem, der fungerer som dit samlede betjeningskoncept i kabinen.

For at nævne et par af funktionerne, du får med BMW Operating System 7.0, som det så mundret hedder, så er der nem, sikker, intuitiv og generelt meget brugervenlig betjening af diverse funktioner via alt fra tale og håndbevægelser til touchskærm og iDrive-controller.

Funktionaliteten i controlleren er blevet opgraderet væsentligt, hvilket bl.a. byder på flere muligheder i.f.h.t. at vælge apps direkte i controlleren. På den måde får du hurtigere og lettere adgang til alt fra musiktjenester til GPS.

Digitale tjenester i BMW X5

De nye digitale tjenester og tilslutningsteknologier i fjerde generation af BMW X5 giver dig forøget komfort og sikkerhed. Du kan nu nemlig i højere grad forbinde dig selv og bilen med resten af omverden via nem og hurtig betjening af tjenesterne.

De avancerede, intelligente tjenester og assistentsystemer i X5 omfatter f.eks. Digital Key, Dør til dør-navigation og Connected-pakken Professional.

Se mere om de tre funktioner:

#1 – Digital Key: Du kan opnå den ultimative nøglefri komfort med Digital Key-funktionen, som kan hentes ned på enhver egnet Android-telefon via BMW’s egen app ’BMW Connected’.

Den digitale nøgleapp giver dig mulighed for at låse bilen op eller i, og du kan tilmed starte motoren i din X5 direkte med appen.

Som en ekstra særlig egenskab kan BMW Connected og Digital Key-funktionen deles med f.eks. dine venner og familie, så de også kan anvende bilen, selv hvis de ikke har den fysiske tændingsnøgle i nærheden.

#2 – Dør til dør-navigation: Hvis du har parkeret et stykke væk fra din destination, eller har svært ved at navigere rundt et fremmed sted, hvor du måske har travlt og skal skynde dig til et møde eller lign., så er Dør til dør-navigationen en god ven at have.

Funktionen guider dig de sidste få men måske afgørende meter fra bilens dør til din ankomstdestination og tilbage til bilen bagefter.

Den smarte fodgængernavigation giver dig de nødvendige hjælpeoplysninger via Connected Onboard-skærmen og direkte på din smartphoneskærm – det foregår gennem push-meddelelser, som du modtager fra den tidligere omtalte app BMW Connected.

#3 – Connected-pakken Professional

Connected-pakken Professional er en samlet pakke med tre forskellige tjenester fra BMW ConnectedDrive, bestående af Concierge Service, Remote Services og Real Time Traffic Information.

Foruden de ovenstående services får du også adgang til at teste yderligere supplerende tjenester, som løbende bliver udviklet til BMW ConnectedDrive.

4 forskellige specielle køreprogrammer

BMW X5 kommer også med en række forskellige køreprogrammer, som egner sig til forskellige omstændigheder, når du er på farten.

De 4 specielle programmer er som følger:

  • xSand
  • xGravel
  • xRock
  • xSnow

Navnene giver næsten sig selv, men vi har alligevel samlet de vigtigste tekniske funktioner, som aktiveres ved hvert program til dig herunder.

#1 – xSand: Det første program, xSand, er lavet til at køre på mere løst underlag i vanskelige terræner.

Offroad-programmet sikrer bl.a., at bilen får 20 mm mere frihøjde, øget respons i speederen, mulighed for at aktivere offroad-ABS, når bilen kommer over en hastighed på 10 km i timen.

Samlet set giver disse ændringer et forøget vejgreb selv på løse underlag.

#2 – xGravel: xGravel giver bilen næsten de samme ændringer som xSand; 20 mm ekstra frihøjde og komfortabel responskarakteristik i speederen.

Forskellen ligger i, at X5’erens offroad-ABS bliver aktiveret med det samme.

Dette medvirker til at give din bil en god balance mellem sikker kørsel på løst underlag og en fortsat smidig køreegenskab.

#3 – xRock: BMW X5 kan også klare en mere rystende tur hen over vanskeligt terræn med ekstra meget ujævnt underlag.

xRock-programmet sikrer, at offroad-ABS kan aktiveres ved hastigheder over 10 km i timen, og speederen opnår en forøget responskarakteristik.

Til forskel fra de to forrige programmer, så få xRock også bilens frihøjde til at stige med 40 mm. for at give bedre støddæmpning under mere krævende kørselsforhold.

#4 – xSnow: Det fjerde og sidste køreprogram hedder xSnow, og det giver din bil forberede køreegenskaber på meget glatte eller fedtede underlag.

Bilen får et markant bedre vejgreb ved at aktivere DSC, indstille luftaffjedring til almindelig højde samt ved at sikre, at bilen starter i andet gear.

Summen af disse indstillinger sikrer, at bilen får bedre fat i vejen og ikke glider lige så let ud.

De 3 overordnede varianter af X5

Du kan få din BMW X5 i mange forskellige modeller og variationer med forskellige motorstørrelser og ekstraudstyr.

Helt overordnet set er der dog tre forskellige varianter; hhv. Basismodel, xLine og M Sport. I de følgende afsnit ser vi nærmere på hver af de tre modeller.

BMW X5 Basismodel

BMW X5 Basismodel fungerer optimalt til såvel offroad- som bykørsel. De 19 tommer store metalfælge giver både et pænt look og en god dynamisk kørsel i byen, mens den effektive bundbeskyttelse og firehjulstræk sikrer stabil, kontrolleret og sikker kørsel under selv meget ekstreme kørselsforhold, hvor din fremdrift opretholdes.

Materialer og features i både kabinen og karrosseriet er luksuriøse og giver dels stor køreglæde og høj komfort, selv med basismodellen.

Du får detaljer som bl.a. sæder i Canberra beigefarvet Vernasca-læder, flotte interiørlister lavet i mørkt aluminium med netlook samt en karakteristisk BMW Individual-loftsbeklædning, som kommer i farven Anthracite.

BMW X5 xLine

Hvis du ønsker endnu mere eksklusivitet, så kan du kigge nærmere på BMW X5 xLine. Denne model har alle de samme komfortable køreegenskaber som basismodellen – og så bare lige på et endnu højere, bedre og mere lækkert niveau.

X5 xLine er bl.a. udstyret med rå, mat aluminium på ribberne i den ikoniske BMW dobbeltnyre, eksklusive sideskørter og bundbeskytter både for og bag, samt 21 tommer store fælge med Y-eger, som giver forøget køreegenskaber, der lever op til resten af bilens rå og robuste look.

Inden i kabinen har BMW også gjort lidt særligt ekstra for at give den bedst mulige komfort og stemning. For det første er bilen udstyret med behagelige sportssæder, som er betrukket med eksklusivt Vernasca-læder i en indbydende Ivory White-farve.

Dernæst er kabinen forsynet med klassiske og elegante interiørlister, som er lavet i ægte poppeltræ, hvor åretegningerne er bevaret. Listerne er udført i en passe Anthracite Brown-farve, som giver et eksklusivt look til kabinen i xLine.

BMW X5 M Sport

Vil du have det ypperste af det ypperste inden for BMW SUV’s, hvor der ikke er gået på kompromis på ét eneste punkt, så er BMW X5 M Sport en overvejelse eller to værd.

M Sport-pakken sikrer, at din BMW er toptunet med dynamiske køreegenskaber og en kraft, der kræver ekstra varsomhed på strækninger med fartbegrænsning – med mulighed for en sekscylindret benzinmotor på 340 hk eller xDrive45e iPerformance BMW TwinPower Turbo-benzinmotor kombineret med en højeffektiv eDrive-elmotor på samlet 394 hk får du ekstremt nemt ved at komme op i topfart.

M’et i M Sport står for mester, og det passer sådan set meget godt til modellen. X5 M Sport bruger nemlig M aerodynamikken til at nedbryde al tænkelig luftmodstand.

Derudover sikrer den adaptive og innovative M undervogn Professional med sin differentialespærre direkte på bagakslen og en integral aktiv styring en exceptionel dynamik i din kørsel, hvor kraft og intuitiv manøvrering kombineres på bedste vis.

Kigger vi på de ydre dele, så er M Sport udstyret med et par store og passende 22 tommer fælge i letmetal, som sammen med hjulene kontrolleres forsvarligt af de indbyggede M sportsbremser, der er forsynet med et sæt faste bremsekalibre, lakeret i mørkeblå og tilført M logoet.

Sætter du dig indenfor, bliver du først på vejen mødt af de M logo-prydede indstigningslister, som passer godt til det eksklusive og sporty interiør. I cockpittet finder du et avanceret med brugervenligt M læderrat, som er udstyret med både kontakter til gearskifte samt diverse multifunktionsknapper.

De flotte sportssæder i bilen er betrukket med luksuriøst og komfortabelt Merino-læder i en rolig Coffee-farve. Hele instrumentbrættet er desuden betrukket i flot, glat læder, og interiørlisterne i kabinen er udfærdiget i ægte højglanspoleret Fineline Stripe Brown-farvet træ.