Skrevet d. 21/12-2015 af biloplysninger

Vedligeholdelse af aircondition og klimaanlæg

Hvis din bil har Aircondition eller klimaanlæg installeret kræver det en vis vedligeholdelse for at dit anlæg fungerer optimalt. Et klimaanlæg lader dig stille temperaturen i kabinen og klimaanlægget vil dernæst selv sørge for at vedligeholde den rette temperatur så længe det er aktivt, hvorimod et aircondition anlæg kun køler luften. Dette gør klimaanlægget en del mere avanceret end klimaanlægget, men der er grundlag for samme pleje og vedligeholdelse af anlæggene.
Få tilbud på aircondition eller klimaanlæg vedligeholdelse
Der kan være mange penge at spare ved at indhente tilbud fra forskellige værksteder i nærheden på vedligeholdelse af ens aircondition- eller klimaanlæg. Ved at få et autoriseret værksted til at udføre opgaven, slipper du for besværet – men der er også mange ting du kan gøre selv!

Indhent de billigste priser på vedligeholdelse af din aircondition her
Vedligehold selv dit anlæg
Hvis du selv ønsker at vedligeholde og pleje dit aircondition eller klimaanlæg er det muligt at rengøre det i motorrummet. Det er vigtigt at fjerne vejsnavs, blade og andet skidt der lander omkring anlæggets kondensator for at sikre det fungerer bedst muligt.

Kondensatoren for A/C eller klimaanlægget er oftest placeret forrest i motorrummet og ligner en køler.

Ved jævnlig rens af denne kondensator vil det opleves at aircondition eller klimaanlægget køler mere end et snavset system.
Rens af aircondition eller klimaanlæg
Til tider kan der opleves lugtgener i bilens aircondition eller klimaanlæg system, dette kan afhjælpes ved en aircondition rens. Klimaanlægget og aircondition systemet er et ideelt udviklingssted for baktier og skimmel i bilen, dette vil resultere i ubehagelige lugte og hvis angrebet er slemt; udvikle allergiske reaktioner.

Det er nemt og enkelt at rense bilens klimaanlæg og aircondition ved brug af en lugtfjerner, som vi anbefaler her fra Biloplysninger, den koster omkring 100 kr. og efterlader systemet rent og bakteriefrit, samt en velduftende kabine.
Dit aircondition og klimaanlæg skal aktiveres
For at dit aircondition og klimaanlæg ikke skal blive utæt i pakninger og sætter sig fast anbefales det minimum et par gange om ugen at aktivere sit klima- eller aircondition anlæg i minimum 10 minutter.

Selvom Aircondition og klimaanlæg effekten fungerer bedst om sommeren, kan det også anvendes om vinteren til at affugte og af dugge ruder i bilen, da anlægget tørrer luften er det optimalt at bruge dette på de fugtige vintermorgener.
Aircondition eller klima service
Det er helt normalt at dit aircondition eller klimaanlæg taber kølemiddel over tid, hvert år eller hvert andet år skal dit klima- og A/C anlæg efterses af en serviceringsteknikker samt efterfyldes med kølemiddel for at fungerer korrekt.

Hvis dette ikke overholdes kan der forventes en betydelig ringere effekt af anlægget, samt nedslidning af anlægget som vil have dyre omkostninger til følge.

Et aircondition eller klimaanlæg service koster omtrent 1000 kr.
Brændstofforbruget
Et aircondition eller klimaanlæg er drevet af bilens motor, dette gør at koster en smule energi ved aktivering. Det er derfor muligt ved aktivering af ens A/C eller klimaanlæg at man oplever en smule forringelse i brændstofforbruget for ens bil, men med de mere moderne teknikker som producenterne anvender belaster anlægget kun meget lidt brændstofforbruget, da styringsmodulet til kompressoren er meget mere nøjagtigt end tidligere.