Skrevet d. 15/10-2017 af biloplysninger

Valg af vinterdæk til bilen

Vinteren er så småt på vej indover Danmark, og ligeså stille falder gennemsnitstemperaturen på vejen. Hvis du er billist og bilen ikke holder stille i vintermånederne kan det være på tide at få skiftet til vinterdæk.

I Danmark har vi ikke noget lovkrav om at montere vinterdæk, til gengæld anbefales det altid at køre med vinterdæk, imens vintermånederne står på – Nærmere konkret vil det sige når der er våde vinterveje, og risiko for sne- og isglatte veje. Ved montering af vinterdæk øger du trafiksikkerheden både for dig selv og dine medtrafikanter, da det øger kontrollen over styring og bremselængden på din bil.

Vinterdæk bliver fremstillet i en særlig gummiblanding der gør, at de har bedre friktion på et koldt underlag end sommerdæk, blandingen gør at dækket forbliver blødt ved lave temperature. Vinterdæk har også et mere særligt dækmønster, som leder vandet væk fra dækkene og derved reducere risikoen for aquaplaning.

Selvom der ikke er et lovkrav omkring montering af vinterdæk er der dog love angående dækkene hvis du vælger at montere dem. Mønsterdybden på dækket skal minimum være 1,6 millimeter og de skal være monteret på alle fire hjul. Dækbranchen anbefaler dog trods lovkravet at dybden er minimum 3 millimeter på dine vinterdæk.

DE 5 MEST POPULÆRE VINTERDÆK MÆRKER

REGLER FOR VINTERDÆK I DANMARK:

Vinterdækkene skal være monteret af samme type på alle fire hjul.
Mønsterdybden i dækket skal minimum være 1,6 millimeter.
Pigdæk er kun tilladt i Danmark i perioden 1 november til 15 april hvis de er monteret på alle fire hjul.
Snekæder er tilladt hvis de ikke ødelægger vejene.

VALG AF VINTERDÆK

Et rigtigt vinterdæk er let at kende, mønsteret har et helt specielt udseende med hver klods delt op i lameller på dækket. Hvis man er i tvivl omkring dækket er et vinterdæk eller ej kan du kigge på siden af dækket og se efter betegnelsen M + S som er den engelske betegnelse for Mud and Snow.

Michelin vinterdæk bliver produceret af Michelin som er en af verdens ældste dækproducenter, de har i dag en markedsandel på ca. 80% af eftermarkedet og det er ikke uden grund. De er kendte for deres brændstofbesparende dæk og deres model ”Alpin” inden for vinterdæk.

Find billige kvalitets dæk fra Michelin

Good Year vinterdæk fra producenten Good Year leverede FDM’s testvinder af vinterdæk igennem en lang årerække. Deres anerkendte vinterdæk serie UltraGrip bliver rost af anmelderne både på nationalt og internationalt plan. Deres dæk har nogle af markedets bedste værdier indenfor støjdæmpning.

Find billige støjsvage dæk fra Good Year

Continental vinterdæk er fem stjerende premium dæk til konkurrencedygtige priser. Continental er specielt kendt på deres testvindere ContiWinterContact og ContiEcoContact.

Find billige og kvalitetsbevidste Continental dæk

Dunlop vinterdæk bliver produceret af Dunlop der er et af verdens ældste dækproducenter, de hører i dag sammen med Good Year og kvaliteten er enestående. Deres styre- og bremseevner på isglatte veje optimeres af deres unikke slidbane design kombineret med materialer der sikre optimalt vejgreb hele tiden.

Find billige vinterdæk fra Dunlop

Vi, hos Biloplysninger, anbefaler at du skifter til vinterdæk så snart at vejtemperaturen i gennemsnit er under 7 grader, hvis du er I tvivl om krydsmål, ET eller centerhuls størrelse på din bil kan du se mere om hjuldata her.