Skrevet d. 12/08-2019 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med Autospecialist

Tre dele af din bil, du ikke må glemme vedligeholdelsen af

Som bilejer er der en lang række vedligeholdelsespunkter, du skal holde styr på. Det betyder, at det for mange er svært at huske det hele og vide, hvad der skal prioriteres. Det ender tit med at være den udvendige vedligeholdelse som huskes, fordi den er synlig. Der er dog mange andre dele af bilen, som er mindst lige så vigtige. Derfor har vi samlet tre punkter, som nogle har tendens til at glemme at vedligeholde.

Vedligeholdelse af bremserne

Bremser er den måske allervigtigste sikkerhedsmæssige foranstaltning, din bil har. Derfor er det afgørende, at de altid fungere fuldsætndig som de skal. Fordi bremsefunktionen er så væsentlig, som den er, er den bedste måde, du kan vedligeholde dem på, altid at sørge for din bil kommer til service, når den skal. Samtidig skal du være ekstra opmærksom på, om bremserne lyder eller opfører sig mærkeligt. Lyder eller føles de ikke som normalt, skal du ringe til dit værksted med det samme. Ofte kan problemer med bremserne nemlig have noget at gøre med, at de har brug for en udluftning, og særligt ved udluftning af bremser med abs, er det vigtigt, at du ikke selv forsøger at foretage proceduren, men får et værksted til det.

Glem ikke undervognen

Det er en vigtig del af vedligeholdelsen af din bil at sørge for behandling og rensning af din undervogn. Da du ikke kan se undervognen, er det ofte noget mange glemmer. Men særligt i vinterhalvåret kan din bil ende med at få slemme rustskader på undervognen, hvis den ikke renses og behandles. Salt og andet skidt på vejen kan nemlig sætte sig og gøre, at den hurtigt begynder at ruste. Dette kan naturligvis afhjælpes ved, at du ofte får renset undervognen selv. Dog er det ligeså vigtigt, at du hos en mekaniker regelmæssigt får lavet en undervognsbehandling. Disse forebygger rustangreb, men sørger også for, at allerede begyndende rusthuller lukkes.

Hold kabinen ren

Det er også utroligt vigtigt, at du holder kabinen ren. Først og fremmest skal de synlige dele af kabinen, som tæpper, sæder og overflader naturligvis regelmæssigt have en tur. Hvis de ikke bliver gjort rene regelmæssigt, kan der sætte sig skidt og snavs, der i værste fald kan udlede sundhedsskadelige partikler. Det er altså afgørende at få gjort disse grundigt rent en gang om måneden eller oftere afhængig af årstiden. Men det er mindst lige så vigtigt med de mindre synlige dele af kabinen. For eksempel er det en god idé at rengøre gummilisterne ved bilens døre regelmæssigt. Hvis de ikke holdes fri for snavs og skidt, kan det resultere i tilfrosne døre, der ganske simpelt ikke kan åbnes op, eller at de med tiden går helt i stykket. Her er det en god idé at spraye med silikonespray regelmæssigt, da det netop afholder dem fra at revne og modvirker, at de fryser fast.

Tre dele af din bil, du ikke må glemme vedligeholdelsen af
Tre dele af din bil, du ikke må glemme vedligeholdelsen af