Skrevet d. 06/11-2017 af biloplysninger

Spørgsmål og svar om vinterdæk

Det er på tide at få skiftet til vinterdæk, og her hos Biloplysninger har vi samlet nogle spørgsmål og svar omkring vinterdæk.

Hvis du har brug for kvalitets vinterdæk til gode priser anbefaler vi at besøge Dækbutikken.

SPØRGSMÅL OG SVAR OMKRING VINTERDÆK

Giver sommerdæk dårligere greb hvis der er isglat og sne?

Ja! Vinterdæk giver et markant bedre vejgreb og længere bremselængde hvis der er glat og sne på vejene. Det kan være livsfarligt i nogle situationer at køre på sommerdæk.

Hvor får jeg mine vinterdæk monteret?

Du kan gøre det selv, eller få dit værksted til at gøre det.

Støjer vinterdæk mere end sommerdæk?

Det er en myte at vinterdæk skulle støje mere end sommerdæk. Køb kvalitets vinterdæk og undgå støjen.

Betyder bredden på mine vinterdæk noget?

Nu smallere et vinterdæk er nu bedre er det til at grave sig ned i sneen, så køb så smalle vinterdæk som muligt til dine vinter fælge.

Kan mine vinterdæk blive for gamle?

Gummi er et organisk materiale og vil miste sin elasticitet over tid. Efter 5-6 år bør man skifte sine vinterdæk. Alderen/produktionsdatoen på dine vinterdæk er afmærket med en DOT-kode på siden af dækket.

Bliver mine vinterdæk hurtigere slidt om sommeren?

Gummiet på vinterdæk er blødere end på sommerdæk og derfor slides de hurtigere – men det er hele året, og ikke sæsonbetonet.

Er der forskel på vinterdæk mærkerne?

Det er en god tommelfinger regel at holde sig til dækmærker man kender, der er stor forskel på dæk og kvaliteten – og vælger man et ukendt mærke er man ikke sikker på produktionen. De større anerkendte mærker er man dog sikker på er en god ide altid.

Skal jeg skifte til vinterdæk selvom det ikke sner?

7 grader – det er den skæring alle promoverer og det er der også noget om. Når vejtemperaturen falder itl under 7 grader vil dine vinterdæk performe bedre end dine sommerdæk, og derfor er det også en god idé at skifte til vinterdæk omkring dette.

Skal jeg skifte til vinterdæk selvom jeg har en firehjulstrækker?

Ja! Din 4×4 bil kan måske sagtens komme frem med sommerdæk, men din bremseevne er det samme som en almindelig personbil.

 

DE 5 MEST POPULÆRE VINTERDÆK MÆRKER

Vi, hos Biloplysninger, anbefaler at du skifter til vinterdæk så snart at vejtemperaturen i gennemsnit er under 7 grader, hvis du er I tvivl om krydsmål, ET eller centerhuls størrelse på din bil kan du se mere om hjuldata her.