Skrevet d. 24/02-2017 af biloplysninger

Snekæder hjælper dig på skiferien!

Hvis skiferien står for døren og du skal afsted mod mere vinterlige omgivelser end vi har i Danmark er en god idé med et par snekæder i bagagerummet.

Vinterferien og skituren byder ofte på sneklædte veje i bjergene og her vil et par snekæder med bilens trækkende hjul hjælpe dig med at komme videre uden problemer!

Når du kigger efter snekæder er det vigtigste at du har kvaliteten for øje, at de er TUV godkendt og nemme at montere på dækket. Det kan også være en fordel at vælge en leverandør til snekæderne der har dansk vejledning med i pakken så der ikke opstår tvivl når snekæderne skal bruges.

Hos Dækbutikken har de højkvalitets snekæder der leveres i en praktisk boks der både spænder og centrerer automatisk omkring dækket. Alle snekæder fra Dækbutikken leveres med dansk vejledning og er TÜV godkendt.
Klik her for at finde snekæder til din dækstørrelse hos Dækbutikken.
Regler for snekæder i udlandet

Sverige: Snekæder er ikke påbudt, men kan benyttes når vejr og vej forholdene kræver det.
Norge: Biler med total vægt over 3500 kg skal uanset vejrforhold medbringe snekæder, der er tit kontrol omkring grænsen for at tjekke om der er snekæder med på disse biler.
Tyskland: Tilladt at benytte snekæder, max 50km/t. I bjerg områder er der skiltet hvis snekæder er påkrævet.
Østrig: Snekæder er tilladt i Østrig, maksimumhastighed med snekæder 50 km/t.
Schweiz: Snekæder er obligatorisk i områder der er skiltet med det, snekæderne monteres som minimum på de trækkende hjul.
Frankrig: Snekæder skal benyttes når skiltningen viser det, max 50 km/t.
Italien: Ved skiltning accepteres kørsel med snekæder, max 50km/t.
Belgien: Må kun anvendes når vejen er dækket af sne og is.
Finland: Tilladt hvis de ikke ødelægger vejene.

Husk at bestille dine snekæder i god tid inden ferien og øv dig på monteringen hjemmefra. Det bør ikke tage mere end 10 minutter at montere sine snekæder selvom det er mørkt og koldt udenfor.