Skrevet d. 10/06-2021 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med Cybersoup

Slut med at kede dig på bagsædet!

Vi har nok alle siddet der på et tidspunkt. På bagsædet. Og uanset om turen er gået til Sydspanien eller blot en tur ud i det danske land, så har du helt sikkert også oplevet, hvordan tiden indimellem kan snegle sig afsted, når der ikke er andet at lave end at sidde og kigge ind i nakkestøtten på forsædet, mens kilometer efter kilometer glider forbi, og din Garmin stadig viser hundredvis – eller måske endda tusindvis – af kilometer til jeres destination.

Men sådan behøver det ikke at være! Der er nemlig masser af ting, du kan hygge dig med, når du sidder på bagsædet. I denne artikel har vi samlet nogle forslag til, hvad du kan lave på bagsædet, når køretiden føles lang.

Gæt historier

Hvis du ikke er den eneste, der keder dig på bagsædet, kan du og dine ligesindede fortælle hinanden historier, som de andre skal gætte, om er sande eller ej. ”Spillet” går med andre ord ud på, at du f.eks. starter med at fortælle tre historier til de andre. Kun én af historierne er sand, og de andre passagerer skal nu gætte hvilken historie, der er den rigtige.

Herefter skiftes i en efter en til at fortælle historier. Det er et sjovt og underholdende tidsfordriv, da du kommer til at høre masser af gode historier; både sande og usande. Og hvem ved – måske lærer du noget om dine medpassagerer, som du ikke vidste i forvejen?

Spil et spil

Er der ikke stemning for fælleshistorier, kan du i stedet hive mobilen frem og spille et spil. Der findes tusindvis af apps med spil, og derudover er der også et have af spillesider online, hvor du kan spille alt fra klassiske spil som tetris og minestryger til online casino og masser af nye spil, du med garanti aldrig har hørt om før. Er du i spillehumør, er det bare at fiske mobilen frem og komme i gang – her gemmer der sig rigeligt med spil til selv de længste køreture!

Læs eller lyt til en bog

Sidste forslag i denne omgang er at læse – eller lytte – til en bog på bagsædet. Mange fravælger imidlertid bøger, når de sidder i en bil, da de bliver køresyge af at læse. Det er heldigvis et overstået kapitel; det gælder blot om at bruge lydbøger i stedet for almindelige papirbøger. Frem med headsettet og din yndlingslydbog, som du kan låne hos bibliotekerne online, og læn dig så tilbage med lukkede øjne og lev dig ind i historien – så vil du opleve, at I er fremme ved jeres destination før, end du aner!

Slut med at kede dig på bagsædet!
Slut med at kede dig på bagsædet!