Skrevet d. 22/04-2022 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med Yousee

Sådan får du internet i bilen

Internettet er blevet et grundlæggende behov for mange danskere. Vi er vant til at kunne gå online overalt. Og man kan nu også få wi-fi i bilen. Der er nemlig mange bilproducenter, som fx. indbygger antenner, så wi-fi bliver muligt.

Drømmer du om at kunne streame musik, film og serier, tilgå GPS eller spille spil, mens du er i bilen? Så læs videre her. Denne artikel gør dig klogere på, hvordan du får internet i bilen. Med disse tips bliver lange køretur og bilferier mere praktisk og underholdende.

Få internet via antenne

Vi har meget ofte behov for internet – fx på bilferien, når børnene keder sig og gerne vil se tegnefilm på Netflix eller høre børnesange på Spotify. I dag er der mange bilproducenter, som gør det muligt at anvende wi-fi bilen. Det gør de ved fx at indbygge en antenne i deres bilmodeller, så personerne i bilen kan hoppe på nettet, som de ønsker.

Antennen fungerer som normalt wi-fi, hvor du har et password, som du skal indtaste for at komme på nettet. Med antennen kan alle i familien tilgå nettet på hver deres enhed. Antennen gør det nemlig muligt for 10 enheder at være online på samme tid.

Priserne på internet i bilen afhænger af, hvilken internet-pakke – eller rettere, hvilken datapakke – du vælger. Og du kan få op til 200 GB. Når du har antennen i din bil, skal du købe wi-fi-adgang. Dermed får du en stabil og sikker bredbåndsforbindelse via antenne – et personligt wi-fi-spot, som du kan bruge i Danmark såvel som i Frankrig.

Få billigt internet via smartphone og mobil router

Er din bil ikke udstyret med den smarte antenne, kan du komme online i bilen med en kombination af enhed og app. Du kan nemlig skaffe dig en enhed til din bil, som kan snakke sammen med din smartphone, så du kan tilgå nettet.

Du kan også anskaffe dig en mobil router ved navn MiFi. Med MiFi kan 10 enheder tilkobles nettet, uden at routeren mister sin ydeevne. Derudover har disse routere typisk internt batteri, så du slipper for at skulle tilslutte dem en stikkontakt.

Kom på nettet i bilen med mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er trådløst net, som du kan tage med overalt. Det fungerer sådan, at du typisk får et simkort eller USB-stik, som passer til din router, dit modem, din tablet eller din computer. Når du aktiverer simkortet eller indsætter USB’en, kan du komme på nettet. Med denne metode har du dog en maksimumgrænse for dit dataforbrug.

Du kan bruge mobilt bredbånd i både Danmark og udlandet og få en stabil forbindelse. Nogle bredbåndsudbydere lader dig dog kun bruge mobilt bredbånd i Danmark. Desuden varierer priserne fra udbyder til udbyder. Derfor er det vigtigt, at du undersøger de forskellige udbydere og deres tilbud, så du kan finde det bedst tænkelige internet-abonnement og det billigste internet.

Mange internetudbydere arbejder med konceptet wi-fi i bilen. Derfor kan du med fordel kontakte en udbyder for at høre om dine muligheder og stille dine spørgsmål.

Sådan får du internet i bilen
Sådan får du internet i bilen