Skrevet d. 10/08-2018 af biloplysninger

Sådan bliver du hurtigt kørende igen

Findes der noget mere frustrerende, end når bilen vælger at gå i stykker på det mindst optimale tidspunkt? Der findes næppe et tidspunkt hvor det er mere belejligt end andre gange, men der vil dog altid være nogle tidspunkter, hvor man måske er lidt mere økonomisk presset end normalt.

Bilen er for mange mennesker en nødvendighed for at kunne passe arbejde og andre relaterede jobs, derfor er det essentielt at man holder bilen kørende, samt får bilen repareret hvis uheldet skulle være ude. Tidshorisonten for en reparation variere selvfølgelig altid, men ved større reparationer vil det ofte være muligt at leje en bil hos din mekaniker – faktisk kan du være heldig flere steder at få en lejebil med gratis, men dette er forskellige fra forhandler til forhandler.

Når økonomien er presset

Som tidligere nævnt, så er det sjældent særlig fantastisk, hvis en man pludselig skal investere f.eks. 10.000 i at få sin bil kørende igen. Måske har du ikke pengene stående, hvilket kan bringe en i en ubehagelige situation, hvor man hverken kan betale bilens reparation eller komme på arbejde. Hvad gør man så i en sådan situation?

At låne penge kan ikke altid være det fedeste at måtte ud i, men det kan nu engang være en bedre idé end at blive fyret fra jobbet. Hvis det er en mindre reparation, så kan det være at du blot mangler 2-3.000 DKK, her kan du undesøge mulighederne for et mikrolån, hvilket ofte er en super hurtig proces, hvor du får pengene umiddelbart efter at have ansøgt. Du kan derfor blot betale lånet ud når du næste gang får løn, uden at have haft alt for mange udgifter til dette lån.

Hvis bilregningen viser sig at være markant større, så kan det et mikrolån sjældent dække hele regningen, her kan du enten overveje at tage i banken og snakke, hvilket dog godt kan tage en del tid at få på plads. Omvendt er der også mulighed for at optage et kviklån, som i lighed med et mikrolån også er ret hurtige til at udbetale pengene. Så kan du ligesom med det andet lån få betalt en stor del af lånet ud når du får løn næste gang – det er trods alt en fornuftig idé at få gjort med kviklån.

Overvej bilens værdi kontra reparationen

Hvis din bil er af ældre dato, så kan det måske være en for stor udgift at begynde at lave alt for mange reparationer af bilen. En bedre idé kan være at regne på priserne totalt ved eventuelt salg kontra reparationspriserne.

Hvis du har en bil til en værdi af 10.000 DKK, som skal laves.

Dette bliver estimeret til at koste omkring 8.000 DKK.

Den bedste løsning her vil ofte være at sælge bilen for halvdelen af den oprindelige pris. På denne måde får du 5.000 kroner ekstra at købe en ny bil for + den pris du havde overvejet at investere i en reparation.

Om ikke andet, så skal du huske at tænke over økonomien hvis bilen måtte gå i stykker – der findes forskellige løsninger, men vigtigst er alt er at du kommer godt igennem og får mulighed for at passe jobbet efterfølgende.