Skrevet d. 14/03-2019 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med Focusflex

Overvej disse 3 typer af leasing

Har du overvejet at lease en bil?

Der er rigtig mange forhold, som skal tages i betragtning, inden du vælger at lease en bil, og du bør vurdere, om leasing bedre kan betale sig frem for et traditionelt bilkøb.

Jo oftere du ønsker at skifte din bil ud med en anden, jo større er sandsynligheden for, at leasing kan betale sig for dig. I den forbindelse findes der tre forskellige typer af leasing, som du med fordel kan læse mere om herunder.

Privatleasing

Ved denne form for leasing skal du lægge en udbetaling og en fast månedlig leasingydelse. Leasingperioden lyder typisk på tre år og 45.000 km, men kan både være kortere eller længere. Forsikringen på bilen er ikke med i aftalen, så den skal du sørge for at tilkøbe. Læs mere her om passende bilforsikringer.

Når du afleverer den leasede bil, skal der desuden laves en tilstandsrapport af en uvildig synsvirksomhed. I den forbindelse er det ofte billigere at få bilen klargjort på et klargøringscenter, inden du afleverer bilen hos forhandleren. Denne form for privatleasing kan endvidere opsiges efter 11 måneder, så du skal selvfølgelig være opmærksom på, at der ikke er mulighed for at skifte til en anden bil, før denne tid er gået.

Se desuden med fordel nærmere på dette eksempel på flexleasing, hvor du betaler en forholdsmæssig afgift i en bestemt periode – altså kun den periode, hvor du bruger bilen.

Releasing

Releasing går ud på, at du leaser en brugt bil. Denne bil er dog sjældent mere end tre år gammel, så du kan være sikker på at få en fin og sikker bil. Releasing er samtidig sat i system af flere leasingselskaber, som gør, at du kan lease en bil, der er blevet afleveret inden periodens udløb.

Den efterfølgende leasingkontrakt overtages på bilen til ingen eller lav udbetaling, idet den første bruger allerede har betalt udbetalingen. Til denne form for leasing kan du købe en forsikring sammen med leasingkontrakten. Vær desuden opmærksom på, at der er et mindre udvalg af biler, når du ønsker at release en bil, og at bindingsperioden også her lyder på 11 måneder.

Bilabonnement

Den nyeste form for privatleasing har navnet bilabonnement og indebærer, at du kun skal sørge for at betale ét fast beløb pr. måned. Efter den pågældende periode vil leasingselskabet tage sig af alle udgifter. Ved denne form for leasing lyder bindingsperioden blot på tre måneder, og du vil have en måneds opsigelse.

Der er ofte mulighed for både at bestille og betale online. Efter dette er gjort, kan du hente bilen eller betale for at få den leveret. Derudover behøver du ikke at tænke på forsikring til bilen, den grønne ejerafgift samt andre nødvendigheder. Det eneste, du skal sørge for at huske, er at fylde brændstof på bilen.

Overvej disse 3 typer af leasing
Overvej disse 3 typer af leasing