Skrevet d. 15/11-2015 af biloplysninger

Nu skal dine nummerplader være skruet fast

I dag er det den 15. november 2015 og derfor træder den nye lov om nummerplade fastgørelse i kræft i Danmark.

De nye regler skal blandt andet sikre, at det er sværere for tyve at afmontere dine nummerplade samt at de ikke falder af under kørsel. I 2014 blev der stjålet 20.000 nummerplader fra dansk indregistreret biler i Danmark.

Den nye lov kræver, at nummerpladerne skrues fast med to skruer eller bolte, og disse skal dækkes af en lille plastikhætte i nummerpladens farve.

Hvis du ikke har fastmonteret dine nummerplader med to skruer eller bolte fremadrettet, kan det koste dig en bøde på 1000 kr. hvis du bliver stoppet af politiet.

Ved syn bliver bilen kun betinget godkendt hvis din bil ikke lever op til lovens krav omkring fastgørelse af nummerpladen.

Regler for fastgørelse af nummerplade:

Nummerplader skal være solidt monteret på dit køretøj. Nummerplader på person- og varebiler skal du fastgøre med mindst to skruer eller bolte. Det er valgfrit på andre køretøjer.
Fastsætningen må ikke gå ud over nummerpladens læselighed. Skruer og bolte skal være dækket af en fastsiddende hætte i samme farve som det sted på nummerpladen, hvor du fastgør dem. Hætten skal sidde så godt fast, at den kun kan fjernes med værktøj.

Nummerplader fra før 1. april 1976 og historiske nummerplader er fritaget for at opfylde kravene. De skal fastgøres på en måde, der passer til køretøjet.

Fastgørelse af nummerpladen

Hvis du selv ønsker at fastmontere dine nummerplader kan du købe et sæt med 4 stk. selvskærende skruer og tilhørende hætter hos Landberg.dk til kun 37,95 kr.

Alternativt kan du tage ud på dit lokale værksted og få fastmonteret dine nummerplader, dette vil typisk koste mellem 1 – 300 kr.