Skrevet d. 07/08-2018 af biloplysninger

Problemer med at finde en parkeringsplads?

Du kender det sikkert, det med ikke, at kunne finde en parkeringsplads. De fleste i dagens Danmark har en meget travl hverdag, og har ikke altid tid og overskud til at lede efter en af de ledige parkeringspladser, som er gratis. Ligeledes kan det være svært overhovedet at finde noget der hedder gratis parkering i de større byer – og i så fald er de sjældent ledige.

Heldigvis findes der alternativer – læs med.  

Dyrt at parkere i storbyen

Især i storbyerne er det et kæmpe problem, hvor mange ser sig nødsaget til at betale på timebasis for at holde i nærheden af deres arbejde. F.eks. er priserne for at parkere i Århus således:

1. time koster 12 kr.
2. time koster 17 kr.
Derefter koster det 22 kr. pr. time i tidsrummet 09.00-19.00.

Det betyder altså, at i løbet af en almindelig arbejdsdag er du helt oppe og betale 161 kr. De andre storbyer ligger sig meget op ad priserne i Århus, men København skiller sig ud, med svingende priser til den dyre side – afhængig af hvilken zone du skal parkere i.

Dette kan blive rigtig mange penge på lang sigt, hvorfor det “måske” giver mening at kigge efter andre løsninger. I forvejen er der flere økonomiske udgifter forbundet med at have bil – så hvorfor ikke spare hvor der kan spares kan?

Der findes løsninger

Det er muligt at finde alternativer for, at undgå denne dyre udskrivning dag ind og dag ud. Hvis man har muligheden kan man altid vælge, at finde en anden transportmulighed – herunder offentlig transport, cykel eller til fods. 

Er dette ikke en mulighed, og bil er en nødvendighed, kan man leje parkeringspladser rundt omkring i Danmark. Dermed kan man både undgå denne daglige bekymring omkring parkering – og vigtigst effektivisere sin tid og dagligdag mest hensigtsmæssig. 

Det at finde parkeringspladser til leje i Danmark kan gøres relativt nemt, og kan som nævnt både spare én for tid og penge.   

Penge at spare

Ved at leje en parkeringsplads, kan du ændre din daglige udgift på 161 kr. til at være FRA 200 kr. om måneden for at få en fast parkeringsplads. Priserne afhænger selvfølgelig af din geografiske placering.

Tager vi eksempelvis udgangspunkt i den daglige pris i Århus, ender du altså med at skulle betale over 4.800 kr. i måneden.  Kigger du derimod leje af parkeringsplads, kan du slippe med at betale mellem 200-2000 kr. pr. måned. 

Er du afhængig af bilen og ledige parkeringspladser er dette formegentlig den rette løsning.