Skrevet d. 08/08-2018 af biloplysninger

Er det muligt at vinde en bil?

Vi lever i en yderst social verden, hvor internettet i store træk, for mange styrer hvordan man tænker og reagerer omkring de mange indtryk man bliver præsenteret for på sociale medier. Et af de områder, hvor vi som forbrugere skal blive bedre og forsøge at tænke mere rationelt er når vi bliver præsenteret for diverse konkurrencer, hvor du kan vinde alt fra 5 kroner til en helt nyt bil – men hvor reelle er disse konkurrencer?

Vi forsøger i dagens artikel at afdække hvorvidt der er tale om svindel eller reelle konkurrencer, hvor du kan være heldig at blive den udvalgte vinder af en bil, men læs med hvis du ofte er i tvivl omkring hvorvidt en konkurrence er ægte.

Der findes klare faresignaler du skal kigge efter!

Hvis vi tager udgangspunkt i de klassiske konkurrencer på Facebook, hvilket unægteligt er et sandt mekka for konkurrencer, både reelle og lidt halv shady konkurrencer, så er der nogle helt unikke signaler du skal kigge efter, hvis du skal spotte hvorvidt en konkurrence er svindel eller ej.

Siden…

Først og fremmest er det vigtigt at du taget et kig på hvilken side, som udbyder denne konkurrence hvor du kan vinde noget med en høj markedsværdi – det kunne være en bil. Hvis der står “Skoda Danmark” udlodder den helt nye Skoda til en heldig vinder, så skal du afgjort tage et ekstra kig på siden, som er afsender af budskabet. Dette gøres ret simpelt ved at du føre musemarkøren over på navnet, hvor du kan se antallet af “synes godt om for siden”, samt oprettelsestidspunktet for Facebook siden. Hvis disse begge er urealistiske, herunder lavt antal likes, samt en oprettelsesdato der er ny – så er der helt afgjort tale om en svindel-konkurrence.

En konkurrence, hvor du eksempelvis kan vinde en bil kan sagtens være ægte, men her er afsenderen typisk lidt en anden – det er næppe den nye Skoda du kan vinde, men nærmere en brugtvognsforhandler, som ønsker at give en bil af mindre værdi ud.

Så opsummeret skal du altid huske at kigge efter:

  • Sidens alder
  • Sidens antal ‘synes godt om’
  • Konkurrencebetingelser

Kan man vinde biler andre steder på internettet?

Det kan du sagtens – men du skal altid huske at tænke over at der findes nogle helt specifikke grunde til at disse sider/virksomheder udbyder bilen. Enten er der en pris for at deltage i konkurrencen, det kan være alt fra at du skal signe op til et nyhedsbrev til at du kan vinde den ved at spille på en casinoside.

Konklussion

Du kan godt vinde biler online – men det er vigtigt at du tager nej hatten på som udgangspunkt. Antallet af falske konkurrencer springer frem overalt, så det gælder virkelig om at man tjekker afsenderen af konkurrencen inden man falder i med begge ben – det kan nemlig føre til at du både bliver angrebet med virus eller at dine oplysninger misbruges, hvilket vi næppe har interesse i.