Skrevet d. 08/08-2018 af biloplysninger

Jeg ønsker at købe ny bil

Er du på udkig efter en ny bil, er det altid en god idé at gøre dit forarbejde i forhold til finansiering. Der er en række muligheder i denne sammenhæng, men det kan være en jungle at vælge det rigtige. Netop dette sætter vi fokus på i dagens indlæg på Biloplysninger. Læs med.

Har du før stået i en situation hvor det har været nødvendigt at optage et lån?

Er dette tilfældet, har din overvejelser måske faldet på hvorvidt om et banklån eller et kviklån er det rigtige for dig. Både kvik og banklån har en stigning i forhold til efterspørgsel. Der er flere grunde til at man ser den stigende udvikling i disse låntyper, men den primære perspektivering kan drages til bankerne. Behandlingstiden for belåning af mindre beløb i en bank, er ofte mere langvarige, og netop dette ønsker mange låntagere at undgå.

Tid er en afgørende faktor, så er det her-og-nu din nye drømme-bil skal købes, er det måske ikke banken som du skal vælge. Dog anbefaler vi altid at man handler rationel, og nævnt – gør dit forarbejde grundigt.

Afhængig af beløbets størrelse kan et kviklån give mening. Bankerne kræver som oftest at der stilles sikkerhed i et aktiv eller lignende, hvis der er tale om et huslån eller billån som i dette tilfælde. Anderledes handler finansieringsselskaberne, som ikke ønsker sikkerhed, men hæver priserne gennem renter og ÅOP for at mindske risikoen. Igen er det essentielt at lave en parallel til den rationelle tankegang, og hele tiden husker på at der er ingen af disse virksomheder – hverken banker eller finansieringsselskaber, som ikke er interesseret i at tjene penge. Det er en forretning.

Er du i tvivl om hvilket lån, der bedst egner sig til den type bil du har kig på, kan du med fordel tage et kig på dit-kviklaan.dk, som nemt og overskueligt giver dig et indblik i de forskellige lån.

Mikrobiler dyrere – luksusbiler billigere

I takt med reguleringen af registreringsafgiften tilbage i slut 2017, skete det at de små biler – også kendt som mikrobilerne steg en smule i pris, mens større biler – og især luksusbiler fik et solidt dyk i prisen. Med andre ord, er det blevet billigere i Danmark at erhverve sig en bil af bedre kvalitet. Registreringsafgiften er endnu ikke et færdigdebatteret emne, og det er formegentlig heller ikke sidste gang at vi ser ændringer på denne front.

Ændringen af registreringsafgift er også med til at hæve interessen omkring de lidt bedre biler, eftersom der er en økonomisk gevinst at hente. Ligeledes kan man måske også erfare at startprisen kan være en anelse højere i forhold til ens budget, men samtidig med kan der ”måske” være noget at hente på lang sigt. Så er bilen for dyr ved første øjekast, bør du sikre dig at du har medregnet samtlige omkostninger på bilen på lang sigt. I den forbindelse bør du altid være opmærksom på eventuelle uforudsigelige udgifter, som der altid opstår i forbindelse med at være bilejer.