Skrevet d. 29/03-2022 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med AltOmBilen.dk

Hvordan finder jeg ud af, hvad min bil er værd?

Har du planer om at sælge din bil? I så fald skal du selvfølgelig finde ud af, hvad den er værd. Det er dog lettere sagt end gjort. Især hvis man ikke ved specielt meget om biler.

Derfor oplever mange, at de får fejlvurderet, hvad deres bil egentlig er værd. I nogle tilfælde medfører dette, at prisen sættes for højt, mens det i andre tilfælde betyder, at sælger prissætter bilen for lavt.

Er du i tvivl om, hvordan du finder ud af, hvad din bil er værd, bør du læse med herunder.

Find lignende biler på Bilbasen

Der er flere måder at gribe det an på, når du skal finde ud af, hvad din bil er værd. En god løsning er at finde lignende biler på Bilbasen, da du dermed kan se, hvordan de er blevet prissat.

Benytter du denne løsning, er det vigtigt at sammenligne med biler, der minder mest muligt om din egen. Her skal du bl.a. tage højde for stand, kilometerstand m.m.

Dette er en glimrende måde at finde ud af, hvordan du bedst prissætter din bil. Ønsker du et hurtigt salg, kan du naturligvis vælge at prissætte den en kende billigere end andre biler.

Brug et automatisk værktøj

Et af de første spørgsmål, der melder sig, når man skal sælge sin bil, er hvad er min bil værd. Ønsker du ikke at lave for meget af arbejdet selv, findes der værktøjer på nettet, der kan generere en automatisk pris.

Vær dog opmærksom på, at de ikke altid giver et retvisende billede af markedsniveauet. Derfor anbefales det, at du selv sørger for at lave research, hvis du vil sikre, at du får den bedst mulige pris for din bil.

Din bil er værd, hvad andre vil betale

Når du skal prissætte din bil, skal du huske, at din bil er værd, hvad andre vil betale. Derfor skal du være varsom med, at du ikke prissætter din bil i forhold til, hvad du selv mener, den er.

Dette kan man let komme til, hvis man er glad for sin bil. Netop derfor er det vigtigt at lave en undersøgelse af markedet, inden man sætter en pris. Dermed er man sikker på, at man hverken prissætter for højt eller lavt.

Når alt kommer til alt, er din bil nemlig det værd, som andre er villige til at betale for den – hverken mere eller mindre.