Skrevet d. 17/03-2020 af biloplysninger

Hvordan du sikrer dig på vejene med et dashcam

Et dashcam har længe været brugt i andre lande såsom Amerika, men nu er det for alvor kommet til Danmark. Det lille kamera skal sidde i forruden, hvor det filmer, det der sker på vejene. På den måde har du nemlig et videobevis, hvis du skulle risikere at ende i ubehagelige situationer med andre billister. Her får du en introduktion til den nye bil-gadget.

Forsikringen skal selvfølgelig være helt i orden

Selvfølgelig er det vigtigste for, at du ikke ender i uheld eller besværlige situationer med andre billister, at du overholder færdselsreglerne. Det er dog ikke altid, at man kan være så heldig, at andre overholder reglerne eller får set sig ordentligt for. Derfor skal dine forsikringer både for dig selv og din bil være i orden. På den måde er du nemlig bedst beskyttet, hvis du ender i et uheld, og der bliver en forsikringssag. Et dashcam kan dog sikre optagelser af hændelsesforløbet, hvis du skulle ende i en træls situation alene eller med andre billister.

Et dashcam kan fange detaljerne for dig

Med et dashcam har du beviser på video, hvis uheldet skulle være ude. Det sidder nemlig helt anonymt i forruden og fanger alle detaljerne for dig. Det er faktisk helt lovligt at filme trafikken i Danmark, så længe du:

  • Holder dig til at filme offentlig vej
  • Ikke har enkeltpersoner som primært fokus i dine optagelser
  • Sørger for at kameraet ikke hindrer førerens udsyn

Det er sågar helt legalt at dele dine optagelser live, mens du kører. Du kan derfor med god samvittighed installere et dashcam for at beskytte dig selv, hvis du sørger for at overholde reglerne.

Du kan dog ikke altid bruge dine optagelser

Selvom du har optagelser med til dit forsikringsselskab, kan du ikke være sikker på, at de vil godtage din video fra dit dashcam. Der er nemlig i Danmark ret faste rutiner for, hvordan man vurderer skyld i forsikringssager, der er hændt i trafikken.

Skulle der dog være tvivl om, hvordan begivenheden forløb, eller hvordan der rent faktisk så ud på uheldsstedet, så kan optagelserne være meget brugbare. Optagelserne kan nemlig helt konkret bevise, hvad der skete, og hvordan eksempelvis udsyn og andet forholdt sig.

Vælg det rigtige dashcam

Der er kommet mange forskellige typer af dashcams på det danske marked, og jo dyrere kamera, du investerer i, jo flere gadgets og detaljer får du med. Du kan dog regne med, at lige meget hvilket dashcam, du køber, så vil det filme kontinuerligt, mens du kører. Noget af det, der kan betyde noget, er, hvordan videokvaliteten af optagelserne er. Så sørg for at tjekke, at dit kamera filmer skarpt nok til, at du kan få detaljerne med. Kører du ofte om natten, kan det ligeledes være en fordel, at dit kamera har nattesyn, så optagelserne er tydelige.

Hvordan du sikrer dig på vejene med et dashcam
Hvordan du sikrer dig på vejene med et dashcam