Skrevet d. 29/04-2020 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med Au2guiden

Har du en god radio i din bil?

De fleste af os kan godt lide at høre musik, når vi kører bil. Det gør nemlig køreturen lidt mindre kedelig, og det får os ofte i et godt humør. Dog er det ikke ale biler, der har en lige god radio. Derfor er der flere, der vælger at få monteret en ny bilradio. Det er især rart, at radioen fungerer optimalt, hvis du kører meget i din bil. Så kan du høre musik eller podcasts i god kvalitet hele vejen.

Hvad er pointen i at få monteret en ny bilradio?

Der kan faktisk være flere grunde til, at folk gerne vil have en ny bilradio. Rigtig mange spiller deres eget musik via telefonen, hvilket jo kræver lidt af radioen. Enten skal radioen have Bluetooth eller også skal den have en AUX indgang. Det samme skal din telefon naturligvis. Flere nyere telefoner har for eksempel ikke AUX, men kun Bluetooth. Har din radio AUX, og ikke Bluetooth, fungerer det jo ikke. Så der er ofte grund til, at folk får monteret en ny bilradio. Lær mere om montering af bilradio. Måske har du en masse gamle CD’er, du gerne vil høre, når du kører. Så kræver det jo også en radio, der kan det.

Rigtig mange af os hører jo også bare den musik, der bliver spillet i radioen. Men det sker ofte, at der lige er en sang eller to, man ikke har lyst til at høre. Og så skal man sidde der og skifte rundt, mens man kører. Så er det altså langt nemmere at have en liste på Spotify, hvor man kan lide alle sangene. Så der er bestemt en hel del fordele i at have en radio, der passer til dine behov.

Det er ikke helt nemt at skifte sin bilradio selv

Vil du have en ny bilradio, er der jo lige noget montering, der skal kigges på. Dog er det altså ikke helt nemt, hvis du ikke har prøvet det før. Derfor vælger langt de fleste at kontakte et værksted, eller måske deres bilforhandler. For så er man jo helt sikker på, at det bliver gjort ordentligt. Gør du det selv, kan du jo ende med at forværre det, og det er ikke en særlig heldig situation. Men folk, der arbejder med biler hver dag, ved præcis, hvad de har med at gøre.

Flere biler har en radio, der er tilkoblet rattet. Det er ganske smart, at man kan skifte radiokanal og skrue op og ned for lyden via rattet. Dog er det bestemt ikke nemt at montere det. Så her er det nærmest et krav, at du kontakter din forhandler. Det kan for eksempel ske, at din radio fejler noget. Og så er det jo op til forhandleren at ordne det, hvis du ellers har købt den sådan et sted. Der er en masse ledninger, der fører alle mulige mærkelige steder hen, og det er bestemt ikke nemt. Derfor springer de fleste af os over sådan en opgave.

Har du en god radio i din bil?
Har du en god radio i din bil?