Skrevet d. 02/04-2019 af biloplysninger

Glem ikke dit kørselsfradrag

Når du skal indberette din årsopgørelse er det vigtigt, at du husker at udnytte dit kørselsfradrag. Pendler du til og fra arbejde hver dag, har du ret til et kørselsfradrag, så hvis du ikke allerede har indberettet det til SKAT, er det vigtigt, at du får det gjort.

Pendler du mange kilometer hver eneste dag, har du et rigtig højt kørselsfradrag, som kan betyde mange tusinde kroner ekstra om året lige ned i lommen på dig. Så hvis du godt kan lide at få ekstra penge ind på kontoen, er det vigtigt, at du husker dette punkt, når du laver din årsopgørelse.

Derfor stiger dit kørselsfradrag i 2019

Er du vant til at indberette din kørsel hvert eneste år, kan det være, du undrer dig over, hvorfor dit fradrag er steget en smule i 2019. Men det er der en særlig grund til.

Det skyldes nemlig, at benzinpriserne er steget en smule. Derfor er rationalet, at du jo skal bruge flere penge på benzin for at komme til og fra arbejde, hvilket så har givet anledning til at øge fradraget en smule. Der er dog kun tale om et par øre per kilometer, men lidt har jo også ret.

Glem ikke dit kørselsfradrag
Glem ikke dit kørselsfradrag

Skiftet job? Husk at ændre dine oplysninger

Har du skiftet til et nyt job i løbet af det sidste år, skal du være opmærksom på at få tilrettet og indberettet de rette oplysninger til SKAT, når du laver din årsopgørelse.

Du kan ikke bare regne med, at SKAT indhenter de rette oplysninger, så gå ind og tjek op på, om alt er som det skal være. Du skal blot indtaste adressen på din bopæl og din eventuelt nye arbejdsplads, og så burde SKAT’s system selv regne sig frem til den afstand, du pendler hver dag.

Herefter skal du blot angive de antal dage om året, du pendler. Det er ikke alle, der bare arbejder 8-16 fra mandag til fredag. Har du eksempelvis kun et deltidsjob og arbejder et par gange om ugen, er dit fradrag ikke lige så højt, som hvis du pendler hver eneste dag.

Tjek op på alle dine øvrige fradrag

Mens du er i gang med at indberette om dit kørselsfradrag, er det rigtig vigtigt også at tjekke op på, om der er andre fradrag, du har ret til. I så fald er det vigtigt at få dem med i din årsopgørelse.

Har du eksempelvis støttet velgørende organisationer, eller er du medlem af en fagforening eller en a-kasse, giver dette dig eksempelvis også ret til fradrag. Så det er vigtigt at få det hele med, så du kan få det fradrag, du er berettiget til.

Danskerne går glip af mange penge

Det kan være svært at finde rundt i de mange fradrag, der nu engang findes. Og derfor er det heller ikke alle danskere, der får indberettet de korrekte tal til SKAT, når de skal lave deres årsopgørelse.

Det har desværre den konsekvens, at der hvert år er mange danskere, der går glip af mange tusinde kroner i fradrag, fordi de ikke kan finde ud af, hvilke typer fradrag der findes, eller hvordan de indberetter det korrekt.

Så hvis du er en af dem, der har problemer med at finde hoved og hale i SKAT og din årsopgørelse, kan det være en rigtig god idé at alliere dig med en person, der kan hjælpe dig, så du er sikker på at få brugt og indberettet alle dine fradrag korrekt.