Skrevet d. 29/06-2022 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med keatech

Firmabil – hvad skal du overveje?

Det kan virke uoverskueligt at skulle finde den helt rigtige firmabil, og der er mange ting, man skal have styr på. Hvilken type firmabil passer til netop din virksomhed? Og hvad skal du være særligt opmærksom på, når du vælger bilen? Læs med her og få et overblik over de spørgsmål, du bør stille dig selv, inden du kaster dig ud i jagten på den rigtige firmabil til din virksomhed.

Find hurtigt en medarbejder med GPS tracking

GPS tracking er en effektiv måde at holde styr på sine medarbejdere, og det kan være en stor fordel for virksomheden.  GPS tracking kan også være en stor fordel i forbindelse med kundebesøg, da man altid kan se hvilken rute medarbejderen har taget, og dermed få et overblik over hvor lang tid der er brugt på kundebesøget. Læs mere her omkring GPS tracking af dine biler. Med GPS tracking kan man se hvor medarbejderne befinder sig. Dette kan være en stor fordel, hvis man for eksempel har en service, hvor kunder kan ringe ind og få hjælp med det samme. Så kan du se, hvilken medarbejder, der er tættest på kunden og hurtigst kan nå ud og hjælpe.

Købe eller lease?

Det er en god idé at overveje, hvad der passer bedst til ens behov, inden man beslutter sig for om man vil lease eller købe en firmabil. Hvis man vælger at lease en bil, så er det ofte en mindre udgift i starten, da man ikke skal betale for hele bilkøbet på én gang. Yderligere kan det også være en fordel at lease, hvis man gerne vil have de nyeste modeller.

Dog skal man være opmærksom på, at der ofte er kilometerantal på leasede biler – hvilket betyder – at man ikke må køre mere end det angivne antal kilometer. Derfor kan det være en god idé at undersøge behov og kørestil inden man beslutter sig for om man vil lease eller købe. Læs om fordele og ulemper ved leasing her.

Hvor meget plads har jeg brug for i en firmabil?

Når man skal have en firmabil, så er det vigtigt at overveje, hvor meget plads man har brug for. Dette afhænger naturligvis af, hvilken type virksomhed man driver, og hvor ofte man har brug for at bruge bilen til at transportere varer eller andet udstyr. Hvis man f.eks. driver en virksomhed med salg af tøj, så vil der typisk ikke være behov for en stor bil, da tøjet kan pakkes sammen i mindre kasser.
Hvis din virksomhed udfører håndværk som f.eks. elektriker-, tømrer- eller vvs-arbejde, skal du have en bil, hvor der er plads til en masse udstyr.