Skrevet d. 09/08-2018 af biloplysninger

Eksempel på finansiering af ny bil

Skal du ud at købe ny bil, findes der flere forskellige måder at finansiere handlen på. Typisk får du altid tilbudt en finansieringsmulighed gennem det respektive autohus’ samarbejdspartner – med dette sagt, er det muligheden blot et tilbud, hvilket gør dig frit stillet til at vælge mellem den finansieringsmulighed der bedst egner sig til din situation. I dette indlæg giver vi dig nogle gode råd med på vejen, som er værd at overveje før du beslutter dig omkring hvilket billån der skal tegnes.

Vælg et billån med omhu

Et billån er et af de mest typiske lån der tegnes i Danmark. Derfor vil mange af os også komme ud for at skulle låne penge til en ny bil på et tidspunkt i vores liv. Et billån adskiller sig en lille smule i forhold til et almindeligt forbrugslån. Det kendetegnes ved at man stiller sin nyindkøbte bil som sikkerhed mod der gives et lån. Det betyder også, at man er nødsaget til at betale lånet tilbage jævnfør indgået aftale, hvis långiveren ikke skal beslaglægge bilen. Typisk vil långiver være enten bank eller finansieringsvirksomhed. Fælles for begge virksomhedstyper, er at ligegyldig hvilken ydelse der tilbydes, er det essentielt at der tjenes penge. Og netop dette, er vigtigt at huske. Låner man penge, skal de naturligvis også betales tilbage – ligegyldigt om det hedder et forbrugslån eller et billån. Gør man ikke dette, og misligholder den indgåede kontrakt, kan det gå hen og blive en meget dyr fornøjelse. Sådan et scenarie kan meget nemt undgås ved at være opmærksom i kontraktindgåelsen. Dernæst sørge for at få betalt samtlige ydelser, hvilket meget let kan kontrolleres gennem et privatbudget, som giver et overblik over betalinger, rådighedsbeløb m.m.

Så meget egenbetaling skal der til

Ligegyldig om du skal købe en ny bil eller brugt bil, kræver det at du kan lægge minimum 10-20% som egenbetaling. Vi anbefaler også gerne at man kan ligge endnu mere, afhængig af hvilken type bil man har kig på. Er man eksempelvis kun i stand til at lægge 10% som egenbetaling, skal der en relativ stor belåning til.

Afhængig af den resterende del som skal belånes, er der yderligere en række beslutninger der skal træffes. En af de vigtigste er beslutningen omkring en variabel eller fast rente. Afhængig af markedet, samt samfundsøkonomien må man prøve at tilpasse sig bedst muligt. Det afhænger naturligvis også af ens personlige risikoprofil. Vælges der eksempelvis en fast rente, vil ydelsen være fast fra start til slut. Den variable derimod kan være fast i en årrække, hvorefter den vil tilpasse sig markedet. Det kan jo dermed både være en god og dårlig tilpasning.

Du kan læse meget mere om billån her. Ligeledes er du altid i stand til at indhente tilbud fra banker og finansieringshuse.