Skrevet d. 21/11-2015 af biloplysninger

Er du og din bil klar til vinteren?

Så ramte vinteren for alvor Danmark. Sneen falder over landet og derfor har vi her på Biloplysninger sammensat en guide omkring de mest gængse råd du skal vide for at sikre du kører sikkert igennem hele vinterperioden.

Vinteren byder som altid på glatte veje, og dette sætter krav til bilisterne. Både i forhold til klargøring af bilen og din kørsel i trafikken.

Når den første nattefrost sætter ind er det vigtigt at bilen ses efter. Hvis du har sommerdæk på bilen er det vigtigt du får skiftet til vinterdæk. Vinduesviskerne skal også tjekkes, da snavs fra vejen, salt og sne sætter større krav til viskerne. Det er også en god idé at undersøge standen for sprinkler og kølervæsken, disse skal være frost sikret.

Gode råd om vinterkørsel

Tjek vejrudsigten inden du tager afsted, hold dig opdateret og kør afsted i god tid.
Hold øje med farten! Sænk farten hvis du er i tvivl om vejens tilstand.
Hvis der er risiko for glatte- eller snedækkede veje så hold ekstra god afstand til de andre bilister.
Vær især opmærksomhed på sort is og isslag på vejen.
Kør med vinterdæk for at sikre optimalt vejgreb.

Generelt kræver det i vinterperioden at være forberedt før man kører afsted på de glatte veje, hos Biloplysninger har vi lavet en liste med alt du behøver at vide, og skal bruge hvis uheldet skulle være ude.

På hele listen har vi også lavet et link til hvor du kan købe de enkelte ting til de bedste priser på internettet med rabatter i samarbejde med Biloplysninger, hvis du har brug for mere information om dette kan du altid kontakte Biloplysninger på vores kontakt side.
Vinterdæk
Det vigtigste at investere i når vinteren banker på døren er vinterdækkene, dækkene på bilen er den eneste kontakt du har med vejen og derfor handler det om godt vejgreb.

Hos Biloplysninger har vi skrevet en guide til vinterdæk som du kan læse her.
Du kan købe dine vinterdæk hos Dækbutikken.dk – De har gode priser, altid gratis fragt og hurtig levering.
Vinduesviskere
Frosten, vej snavs, salten og forholdene er hårde ved dine vinduesviskere og det kræver et godt udsyn fra ruderne at kører i vinterperioden.
Tjek dine vinduesviskere efter og invester eventuelt i nogle nye vinduesviskere fra nap.dk til markedets bedste priser på Bosch vinduesviskere.
Kabine / Motorvarmer
Med en kabine- og motorvarmer kan du både spare på benzinen og miljøet, samtidig med du får en masse ekstra komfort med i købet. Hvert år i vinterperioden får du en varmere og mere miljøvenlig bil når temperaturen falder.
Frostsikret kølervæske
Over sommeren er kølervæsken ikke noget man skal tænke så meget på udover at sørge for at efterfylde en gang i mellem, men når vinteren træder til er det vigtigt at sørge for der er frostsikret kølervæske på bilen for at dette ikke fryser til når frosten træder ind.
Hos nap.dk har de et udvalg af Castrol kølervæske til landets bedste priser.
Batteri
Batteriet på bilen er en af de hyppigste årsager til startproblemer om vinteren med bilen.

Hvis dit batteri på bilen er mellem 3 til 5 år gammelt, er risikoen for at du havner i statistikken for vejhjælp stor når det bliver koldt landet over.

Selvom du kan starte bilen på en kold morgen, er det ikke sikkert at batteriet bliver ladet nok op under kørslen til at starte igen næste gang du skal ud og køre. Vinterkørslen dræner batteriet for mere strøm, da der oftest bliver brugt flere strømkrævende elementer under kørslen. Hvis bilen står stille i flere dages kulde er risikoen endnu større.
Undgå startproblemer vinteren over ved at udskifte til et nyt batteri fra Nap.dk til fordelagtige priser!
Låse og lister
Dine låse og lister er også udsat om vinteren, hvis du oplever at dørene ikke lukker helt tæt, kan du give dine lister silikone hvilket vil opfriske listerne og ligeledes kan du bruge låseolie spray til dine låse i bilen for at sikre at disse ikke fryser fast.
Gummimåtter
Sne, vand, snavs og salt sætter sig under skoene. For at undgå at dine måtter i bilen bliver slidt og du slæber vand med ind i kabinen kan det være en god idé at investere i gummimåtter.
Hos Nap.dk er det muligt at få gummimåtter til bilen.
Isskraber / is fjerner
Det mest uundværlige på de kolde vintermorgener er en god isskraber eller is fjerner. En is fjerner fra Sonax optør dine frosne ruder på få sekunder. Den beskytter ligeledes fremadrettet mod isdannelse og sørger for at godt udsyn og ridser ikke ruden.
Startkabler
Skulle uheldet være ude at du ikke kan starte bilen, eller naboen har brug for lidt starthjælp kan det være en god idé at have et sæt startkabler liggende i bagagerummet.
Et sæt startkabler koster kun 169 kr. hos Nap og er en god investering for at slippe for at ringe efter vejhjælpen.
Forrude dækken eller top / hel garage.
Hvis du vil undgå at bruge isskraber eller is fjerner om morgenen på forruden kan du investere i et forrude dækken. Alternativt kan du få et top / hel garage der sørger for din bil er helt isfri på de frost kolde morgenener over vinteren.

Hos Biloplysninger ønsker vi alle en god vinter. Hvis der mangler noget i vores guide er du velkommen til at kontakte os igennem vores kontakt formular så vil vi sørge for at få tilføjet det.