Skrevet d. 06/04-2022 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med KreditNU

Drømmer du om at købe ny bil?

Det kan være svært at finde den rette bil, da der findes så mange forskellige modeller samt mærker. Tag stilling til hvilke præferencer du har til din kommende bil. Ønsker du at købe en brugt eller spritny bil? Ønsker du en benzin, diesel, el eller hybridbil, og hvilket mærke samt model ønsker du? Mulighederne er mange og derfor er det en god idé at ikke forhaste dig ift. bilkøbet, så du er sikker på, at du køber den rette. Tag ud og prøvekør nogle biler, som du finder interessante – det kan være, at det kan hjælpe dig på vej til at finde den rette bil for dig.

Afgifter og omkostninger

Når du har købt en bil, er der selvfølgelig også afgifter der skal betales. Dette er afgifter såsom grøn ejerafgift, registreringsafgift, vægtafgift samt beskatning af fri bil. Når du har bil, skal du regne med at der kommer nogle omkostninger udover afgifterne. Dette er f.eks. omkostninger til bilreparation, billån samt omregistrering af bil. Hvis du ejer en bil, skal den være registreret i Motorregistret i dit navn. Du skal derudover også sørge for at betale den lovpligtige ansvarsforsikring på bilen – ellers må du nemlig ikke køre i den.

Hav sikkerheden i orden

Når du skal købe en bil, er det vigtigt at sikkerheden er i top – især hvis det er en familiebil. En god idé vil være at snakke med din bilforhandler, da de har styr på alt omkring sikkerheden i nye biler – snak her omkring sikkerhedsudstyr såsom airbags, elektronisk stabilitetskontrol samt børnelås. Derudover vil det være en god idé at have vejhjælp, så du er sikker på at du kan få hjælp, hvis du får brug for det en dag. Hvis du har børn, skal du også anskaffe dig den helt rette autostol – og udvalget af autostole er altså mange. Pris, barnets alder samt plads i bilen kan alt sammen have noget at sige ift. hvilken autostol du skal vælge.

Lån til bil

Har du ikke alle pengene til en ny bil på stående fod, så kan du gå andre veje for at få råd. Du kan vælge at optage et lån for at dække de sidste udgifter ifm. bilkøbet. Du kan foretage et hurtigt lån hos en online låneudbyder, herunder hos KreditNU. Du kan også vælge at foretage et lån i banken i stedet – dog skal det siges, at låneprocessen her tager længere tid. Du skal også, i banken, sige hvad pengene skal bruges på, og i sidste ende er det din bankrådgiver, som vurderer om du er godt nok stillet til at foretage et lån hos dem. En online låneudbyder stiller ikke lige så høje krav til dig og låneprocessen tager heller ikke nær så lang tid. Undersøg hvilken låneudbyder der opfylder dine behov og krav på bedst mulig vis, samt er mest rentabel for dig.

Drømmer du om at købe ny bil?
Drømmer du om at købe ny bil?