Skrevet d. 18/03-2020 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med Bilhandel

Det store spørgsmål: Brugt eller ny bil?

Står du netop nu med overvejelserne om, om du skal på jagt efter en ny bil, men er du blevet i tvivl om, hvorvidt valget skal falde på en splinterny bil, eller om der hellere skal være tale om en brugt bil? Så kan det på det absolut varmeste anbefales, at du læser med i denne guide, hvor du vil blive gjort meget klogere på lige netop dette spørgsmål. Der er nemlig tale om et spørgsmål, som et hav af mennesker går rundt med. Det er da også et spørgsmål, hvor det er tæt på umuligt at komme med ét generelt svar, da svaret afhænger utroligt meget af den individuelle situation samt individuelle præferencer.

For at forsøge at komme frem til det svar, som passer dig bedst, vil guiden først have fokus på de generelle fordele og ulemper, som er forbundet med henholdsvis en ny og en brugt bil. Dernæst vil der være fokus på din individuelle situation. Altså hvilke behov du har og meget mere. Skulle det ende med, at du ønsker at købe en brugt bil, så kan du med fordel læse meget mere her: https://bilhandel.dk/brugte-biler.

Der er fordele og ulemper ved begge

Som det allerede står skrevet, og som du måske allerede nok er klar over, så er der visse fordele og ulemper forbundet med begge valg, hvorfor det ikke altid kan være helt nemt, når der skal træffes et valg.

Kaster vi blikket på en ny bil, så vil den helt store fordel selvfølgelig være, at du her har en spritny bil, hvor du er den første ejer. Det vil altså sige, at der ikke er andre, som har kørt i bilen, og bilen har derfor ikke været udsat for noget slid eller lignende. Dette er selvfølgelig ikke tilfældet, hvis du ender med at købe en brugt bil, men dette betyder dog langt fra, at der ikke er andre ganske fornuftige fordele forbundet med, at du køber en brugt bil.

Når man snakker om nye overfor brugte biler, så vil en af de helt store forskelle ofte være, at der ses en væsentlig forskel i prisen. Altså vil man typisk se, at en brugt bil kan købes til en væsentlig lavere pris, end det er tilfældet, hvis du går på jagt efter en helt ny bil.

Dette er altså en fordel i sig selv, hvis køber en brugt bil, da det er medvirkende til, at du kan få mere bil for pengene, end du kan med en ny bil.

Derudover er dette medvirkende til, at der ikke sker et så stort fald i værdien, når du køber en brugt bil. Dette hænger sammen med, at det procentvise værditab målt i monetære enheder, vil være mindre hos en brugt bil, da der er tale om en lavere pris.

Hvad er det rigtige for dig? – Kend og erkend dine behov

Ovenfor er listet en række fordele og ulemper ved begge valg, og listen kunne i princippet fortsætte ud i al uendelighed. Der er nemlig et hav af fordele og ulemper forbundet med de to valg. Men det giver dog ikke meget mening, at bruge alt for meget tid på, at snakke om disse fordele og ulemper. Det som i stedet giver mening er, at du kigger på dine egne behov, da dette kombineret med de forskellige fordele og ulemper gør, at du formentligt kan tage det bedste valg.

Derfor er det altså meget vigtigt, at du spørger dig selv, hvad dine behov er. Kigger man eksempelvis på det faktum, at en brugt bil typisk mister mindre værdi ved et eventuelt videresalg, så kan dette altså være ganske brugbar viden kombineret med dine behov. Lad os eksempelvis sige, at du er på jagt efter en midlertidig bil, som du skal eje omkring et år. Er dette tilfældet, så vil det da formentligt være klogest, hvis du kigger mod en brugt bil, da dette vil gøre, at du taber færrest penge i det lange løb. Det kan også være, at du står og skal bruge en familiebil, som skal holde i mange år. Er dette tilfældet, så kan det måske være, at det er bedre for dig, hvis du kigger mod en ny bil.

Som det står skrevet i overskriften til dette afsnit, så er det vigtigt, at du erkender egne behov. Dette står skrevet, fordi det viser sig, at mange mennesker ikke erkender sine behov til fulde. Det vil altså sige, at de ender med at gå på kompromis med sine behov, når de kigger efter en ny bil. Lad vær med det, og du vil blive meget gladere for dit køb.

Det store spørgsmål: Brugt eller ny bil?
Det store spørgsmål: Brugt eller ny bil?