Skrevet d. 09/08-2018 af biloplysninger

Biludlejning i Danmark

Vi kan alle komme til at stå i den situation, at vi er nødsaget til at leje en bil for en kort stund. Der kan være mange forskellige årsager til, at man vil leje en bil. Det kunne være i forbindelse med noget arbejde, flytning etc. Men hvordan fungere biludlejning egentlig i Danmark?  De fleste er nok mest vant til at leje en bil i udlandet, når man er på ferie eller lignende. Men hvad skal man gøre i Danmark for, at finde det bedst mulige leje af bil?

Hvem skal man vælge?

Man kan ikke sætte facit under ét bestemt firma når man skal vælge en udbyder af billeje. Det er situationsbestemt, og derfor vil det varierer fra person til person. Geografi er selvfølgelig vigtigt, fordi man ikke kan finde udlejningsfirmaer i alle byer i Danmark. Men der findes sider der viser hvor man kan finde billige priser på biludlejning samt hvor de enkelte udlejningsfirmaer befinder sig i landet. Dette ville være det optimale at vælge ud fra, men der er andre faktorer der har betydning.

Man vil altid helst slippe for problemer når man skal leje en bil, så sørg altid for at have dit på det rene. Med det menes der at du skal gennemlæse den kontrakt du skriver under på, når du lejer en bil. Så du sikre dig at du er dækket ind, hvis der nu skulle gå hen og ske noget uventet. Nogle steder skal man tilkøbe sig en forsikring, det anbefales kraftigt! Fordi, hvis det skulle ske, at man var så uheldig, at en anden person påføre skade på din lejede bil, imens du f.eks er parkeret, så hæfter du for udgifterne på reparationen. Det ville gå hen og blive en ekstrem dyr fornøjelse, hvis der er tale om en større skade.

Forskellige priser

Som i mange erhverv findes der mange forskellige udbydere. Derfor kan priserne varierer rigtig meget. Man kan gå fra en daglig leje på 150 kr. til en daglig leje på 300 kr. Derudover skal man enkelte steder betale ekstra. hvis man overstiger f.eks 100 km. i lejeperioden. Hvilket man jo skal være opmærksom på, hvis man skal ud på en længere køretur.

Kør forsigtigt

Husk at det ikke er din egen bil, (medmindre du har lejet en magen til) den agerer ikke som din egen bil, og derfor skal man passe på. Vend dig til styringen på bilen, og se hvordan den er at håndtere, inden du bare læner dig tilbage og kører som du plejer at gøre. Man skal også huske at tjekke bilens tilstand inden man sætter sig ind og køre væk. Både om der er ridser/skader på bilen i forvejen og om bilens funktioner fungerer optimalt, så du ved om sikkerheden på bilen er i top.

Hvis du ikke føler dig sikker ved den bil de har udbudt til dig så bed personalet om at finde en ny bil, som du kan føle dig tryg i, ude på de danske veje  – God tur!