Skrevet d. 13/08-2018 af biloplysninger

Bilforsikringer – Værd at vide

Bilforsikringer er ikke altid til at finde rundt i, der findes så mange forskellige udbydere, at det kan være svært at kende forskel på dem. Men hvad skal man egentlig vide omkring bilforsikringer, når man skal udvælge en til sig selv? Hvad skal man undgå og hvordan undgår du det?

Vær opmærksom

Et råd man stort set altid skal følge er, at man skal lave sin research omkring de ting man foretager sig. Det går ikke at tage den første forsikring, som man ser i en tv-reklame. Man skal bruge sin sunde fornuft, og give sig selv tid til, at kunne undersøge de forskellige bilforsikringer der er.

Tjek udbyderens omdømme, har de gode referencer på nettet, eller blandt bekendte? Hvis ja, så kan man godt undersøge, netop den virksomhed nærmere. Ligesom i de fleste brancher, så findes der virksomheder, som kun tænker på deres potentielle indtægt. Man skal kunne stole på det forsikringsselskab som man vælger at samarbejde med. Man skal ikke være i tvivl om, man nu er dækket godt nok ind, hvis uheldet pludselig opstår.

Læs kontrakten grundigt igennem

Før du skriver under på en aftale med et forsikringsselskab, så læs din kontrakt grundigt igennem. Eventuelt, få en anden til at læse den også, så der ikke er noget der bliver overset. Sørg for at de områder, hvor du gerne vil dækkes ind er nævnt i kontrakten. Samtidig skal du være opmærksom på om der er noget der står med småt, så du ikke bliver snydt af en lille detalje.

Kasko og ansvar

Ansvarsforsikring er lovpligtig, men prisen varierer meget. Hvis du er ung skal du betale mere end normen. Men det er noget man skal have, der findes bare flere variationer af den. Igen skal man derfor sikre sig at det er netop den ansvarsforsikring man kunne tænke sig, som man bliver tilbudt.

Kaskoforsikring er anderledes, det er ikke lovpligtig, men det er en god ide at have det, hvis din bil har bare en smule værdi. Hvis du har lån i bilen, vil långiveren som regel forlange, at der bliver skrevet en kaskoforsikring, så de også er dækket ind hvis noget skulle gå galt.