Model BMW i3
Årgang 2013 -
Krydsmål 5 x 120
ET Mål 35
Centerhul 66,5
Bolt/Møtrik B14x1,25

Nye dæk til bilen?

Valget af dækstørrelse kan variere efter hvilken størrelse fælg du benytter. Hvis du allerede har noteret dig hvilken størrelse dæk du skal benytte, så kan du finde gode priser på dæk online hos Dækbutikken, som levere kvalitetsdæk, samt professionel hjælp telefonisk eller pr. email. Du finder også dæk hos Tirendo.

Et andet og nemmere alternativ

Hvis du har brug for hjælp til indkøb af dæk, samt montering af disse, så anbefaler vi at du benytter en service som Autobutler, hvor du kan få tre gratis tilbud på dæk samt montering - det koster intet, men er en fantastisk service til at blive klogere på priserne.

Få det bedste forsikrings tilbud på en BMW i3

Bilforsikring kan være en dyr fornøjelse, og hvis du opnå den bedste forsikringspris har vi samlet nogle gode råd. For at opnå en god forsikringspris, både som ung og ældre, er det vigtigt du er klar til at forhandle og ringe rundt til en masse forsikringsselskaber.

Et andet og nemmere alternativ

Et andet alternativ er at bruge online sammenligningssider som Tjenestetorvet og Find forsikring. Disse sammenligningsmaskiner vil give dig et godt praj om de billigste at ringe til, og give dig et godt forhandlingsgrundlag for forsikrings prisen. Dette vil nemt spare dig flere tusinde kroner og tid med at ringe rundt.

I tvivl om afgiften på en BMW i3?

I vores sektion omkring vægtafgift, grønejer afgift, eller registreringsafgift kan du læse alt om afgiften på køretøjet. Du kan på Trafikstyrelsens hjemmeside Hvor Langt På Literen eller på bilens registreringsattest, se hvor langt et køretøj er beregnet til at køre efter ECE-normen eller hvad bilens egenvægt er.

BMW i3

BMW i3 er BMW’s bud på en mellemklassebil i el-version. i3 så dagens lys i 2013, og siden da er der kommet nye og forbedrede versioner i hhv. 2017, 2018 og senest i 2019. Det er stadig samme bil, den er bare blevet opdateret på bl.a. teknologiske hjælpemidler, rækkevidde og overordnet design.

BMW i3 er en 5 dørs-hatchback med højt til loftet og med en pæn størrelses bagagerum, bilens øvrige størrelse taget i betragtning. Størstedelen af konstruktionen er lavet af plastik, hvilket er med til at give den sin meget lave vægt, igen størrelsen taget i betragtning.

Hele passagercellen er lavet i det ultralette plastikmateriale, CFRP, og den er monteret på toppen af et moderne nyudviklet aluminiumsmodul.

Foruden plastikken i kabinen, så er ydersiden af i3 også forsynet med plastikplader. Der er tale om letvægtsplastik i stærk kvalitet, som i sig selv er dyrere end normalt metal, men billigere at producere med i længden pga. hurtigheden under arbejdet – derudover sikrer plastikmaterialerne, at du ikke skal have undervognsbehandlet bilen og ej heller tænke på rustskader under vejs.

Specifikationer for i3

BMW i3 er som bekendt en elbil, og dermed har den også en lang række tekniske specifikationer. Vi gennemgår ikke dem alle sammen i denne guide, da det bliver for omsiggribende.

Hvis du er typen, der godt kan lide at nørde lidt mere med mekanikken og teknologien bag bilerne, så kan du dog hurtigt finde frem til mere udtømmende oversigter på nettet.

Vi ser imidlertid lidt nærmere på de generelle bilspecifikationer samt et par af de vigtigste elektrisk relaterede af slagsen.

Overblik:

 • Producent: BMW
 • Andet kaldenavn: BMW Mega City Vehicle
 • Produktionsår: Fra 2013 og stadig i produktion
 • Fremstilles i: Leipzig i Tyskland
 • Hoveddesigner: Richard Kim

Krop og chassis:

 • Bilklasse: Klasse B, subcompact luxury vehicle
 • Type: 5 dørs-hatchback
 • Opsætning: Tværgående bagmotor med baghjulstræk

Elektriske specifikationer:

 • Maskine: 9 liters tocylindret W20K06U0-generatior på 25 kW
 • Elektrisk motor: Enten 125 kW svarende til 168 hk eller 137 kW svarende til 184 hk
 • Batteri: 3 forskellige litium ion-batterier; hhv. i3 60 Ah på 22 kWh, i3 94 Ah på 33 kWh og i3 120 Ah på 42,2 kWh

Rækkevidde på eldreven motor:

 • BEV 60 Ah-batteri: Op til 161 km
 • BEV 94 Ah-batteri: Op til 183 km
 • Rex 60 Ah-batteri: Op til 116 km (op til 241 km med rækkeviddeudvidelse)
 • Rex 94 Ah-batteri: Op til 156 km (op til 290 km med rækkeviddeudvidelse)

Specifikationer for størrelse:

 • Hjulbase: 2.570 mm
 • Længde: 3.999 mm
 • Bredde: 1.775 mm
 • Højde: 1.578 mm
 • Vægt uden rækkeviddeudvidelse: 1.195 kg
 • Vægt med rækkeviddeudvidelse: 1.315 kg

Awards

BMW i3 klarede sig utrolig godt på markedet, hvor den endte med at blive den tredje mest solgte elbil i det første år.

Succesen i salget skyldtes i høj grad også bilens køreegenskaber og funktionalitet, som også er blevet belønnet med en række priser.

I 2014 fik den mindre elbil hele to priser til World Car of the Year Awards; hhv. 2014 World Green Car of the Year og 2014 World Car Design of the Year. I sidstnævnte kategori kæmpede modellen dermed også mod regulære benzin- og dieselbiler, hvilket siger endnu mere om i3.

Derudover modtog BMW i3 en guldpris for dets design, nærmere bestemt en iF Product Design Gold Award. Sidst men ikke mindst høstede BMW også to priser til den første omgang UK Car of the Year Awards – her fik i3 både priserne UK Car of the Year 2014 og Best Supermini 2014.

Så generelt set er elbilen godt og grundigt anerkendt og prisbelønnet på de forskellige markeder, og de nyere modeller lever fortsat op til den førstes ry.

Sikkerhed

BMW i3 fra 2013 klarede sig ganske udmærket i den anerkendte sikkerhedstest, European New Car Assessment Programme – også kaldet Euro NCAP.

i3 fik samlet set en vurdering i sikkerhed på fire ud af fem stjerner, og det var et resultat af følgende separate sikkerhedstests:

 • Voksne passagerer: 31 point svarende til 86% sikkerhed. Det er dermed også den højeste sikkerhedsprocent ud af de fire parametre, testen tager højde for
 • Børn i bilen: 40 point svarende til 81% sikkerhed. En smule lavere end for de voksne, men stadig højt på Euro NCAP-skalaen i forhold til mange andre bilmodeller
 • Fodgængere: 21 point svarende til 57% sikkerhed. Dette tale er meget højt i forhold til mange øvrige BMW-modeller. Det skyldes først og fremmest bilens størrelse, men i særdeleshed også dens lave vægt, som opnås i kraft af det lette plastikmateriale, som bilens konstruktion primært af lavet i (det vender vi tilbage til)
 • Sikkerhedsassistent: 5 point svarende til 55% sikkerhed. Det inkluderer bl.a. parkeringsassistancen med automatisk parkering og baksensorer

Alt i alt et flot resultat for BMW i3 i sikkerhed.

BMW i3 2019 model

I 2019 udkom den seneste BMW i3-model. Den blev annonceret i september i 2018, hvor det større batteri til i3 også blev præsenteret – der er tale om et 120 Ah-batteri på 42,2 kWh. Derudover bød den nye og forbedrede version af den elektriske hatchback på flere farvevalg og adaptive forlygter.

Som udgangspunkt kan du få 2019-modellen i tre forskellige pakkeløsninger; hhv. BMW i3 Charged, BMW i3 Charged Plus samt BMW i3 Charged Professional. Hver forøgelse af pakken byder samtidig på flere fordele inden for både design, køreglæde og funktionalitet.