Model BMW F30
Årgang 2012 -
Krydsmål 5 x 120
ET Mål 34
Centerhul 72,5
Bolt/Møtrik B12x1,50

Nye dæk til bilen?

Valget af dækstørrelse kan variere efter hvilken størrelse fælg du benytter. Hvis du allerede har noteret dig hvilken størrelse dæk du skal benytte, så kan du finde gode priser på dæk online hos Dækbutikken, som levere kvalitetsdæk, samt professionel hjælp telefonisk eller pr. email. Du finder også dæk hos Tirendo.

Et andet og nemmere alternativ

Hvis du har brug for hjælp til indkøb af dæk, samt montering af disse, så anbefaler vi at du benytter en service som Autobutler, hvor du kan få tre gratis tilbud på dæk samt montering - det koster intet, men er en fantastisk service til at blive klogere på priserne.

Få det bedste forsikrings tilbud på en BMW F30

Bilforsikring kan være en dyr fornøjelse, og hvis du opnå den bedste forsikringspris har vi samlet nogle gode råd. For at opnå en god forsikringspris, både som ung og ældre, er det vigtigt du er klar til at forhandle og ringe rundt til en masse forsikringsselskaber.

Et andet og nemmere alternativ

Et andet alternativ er at bruge online sammenligningssider som Tjenestetorvet og Find forsikring. Disse sammenligningsmaskiner vil give dig et godt praj om de billigste at ringe til, og give dig et godt forhandlingsgrundlag for forsikrings prisen. Dette vil nemt spare dig flere tusinde kroner og tid med at ringe rundt.

I tvivl om afgiften på en BMW F30?

I vores sektion omkring vægtafgift, grønejer afgift, eller registreringsafgift kan du læse alt om afgiften på køretøjet. Du kan på Trafikstyrelsens hjemmeside Hvor Langt På Literen eller på bilens registreringsattest, se hvor langt et køretøj er beregnet til at køre efter ECE-normen eller hvad bilens egenvægt er.

BMW F30

BMW F30 er en af de i alt fire variationer af modellen fra BMW 3-serien, som er blevet lavet siden 2012 og fortsat er i produktion i dag.

F30 er 4 dørs-sedanmodellen, og udover denne er der også F31, som er en 5 dørs-stationcar, F34, som er en 5 dørs-fastback eller GT-model, og ikke mindst er der F35, som er en 4 dørs sedan med længere hjulbase. Sidstnævnte bliver udelukkende solgt på det kinesiske marked.

Men denne guide handler primært om F30, selvom mange af specifikationerne for sedanen går igen i de øvrige varianter af BMW 3.

BMW F30 offentliggørelse og motorer

BMW F30 var den allerførste variant af den 6. generation af BMW M3-serien, som blev lanceret og solgt på markedet. Den blev for første gang offentliggjort ved 2012 Geneve Motor Show i marts 2012. De første modeller inkluderede også en 328i- og en 335i-motor.

Både 320i-, 318d- og 316d-motorerne blev tilføjet til sedanen i marts 2012. Senere hen blev også 320i EffecientDynamics Edition og 316i tilføjet i efteråret samme år.

Da BMW F30 røg på markedet i USA, så var det første gang i mange år, at BMW 3-serien bød på en model med firecylindrede benzindrevne motorer. Sidst gang, USA så dette, var tilbage i de sene 90’ere, hvor E36-generationen af den populære bilmodel kunne fås med en 318i-motor.

Sidst men ikke mindst kunne BMW-ejere også vælge sedanen med firehjulstrukne motorer fra og med efteråret i 2012, hvor BMW introducerede både 328i xDrive og 335i xDrive-motorer til modellen.

Dimensioner på F30

BMW 3 F30 sedanen har nogenlunde samme størrelse som de øvrige varianter af modellen – dog med et par enkelte undtagelser.

Herunder kan du se en kort oversigt over bilens størrelse og dimensioner:

  • Hjulbase: 2.810 mm
  • Længde: 4.620 mm
  • Bredde: 1.811 mm
  • Højde: 1.430 mm
  • Vægt: Mellem 1.385-1.745 kg afhængig af variant

Bonusinfo: Hoveddesigneren bag F30-varianten af den nyeste generation af BMW 3 er Christopher Weil, mens Michael de Bono står bag F31.