Skrevet d. 21/05-2019 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med Suzuki

3 tips til at pleje din bil

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med virksomhederne Suzuki og Ditec. Betalte links kan forekomme i artiklen.

Bilen kører i alt slags vejr, og typisk kører den flere tusinde kilometer. Derfor kommer det ikke som en overraskelse, at bilen fra tid til anden trænger til en kærlig hånd. Uanset om du har en ny eller ældre bil, bør du sørge for at pleje den. Det gælder altså uanset, om bilen er en ny Crossover eller en ældre Yaris. Bilpleje er en vigtig del af det at have bil, og det bør ikke kimses af. Men hvordan kan du netop pleje den? Det kan du læse mere om her, hvor vi giver dig tre tips til pleje af biler.

Polér selv bilens lak og hold bilen pæn

En god måde at pleje bilen på er ved at polere lakken. Du kan selvfølgelig få professionelle til det, men du kan også vælge at gøre det selv. Først og fremmest skal du vælge, hvilken type lak du ønsker. Du kan f.eks. vælge metallak, som gør bilen mere modstandsdygtig over for UV-stråler fra solen. Dette gør, at bilen holder sin glansfulde lak i længere tid. Når du har valgt lak, skal bilen have en grundig vask. Vask med bløde svampe og en god autoshampoo uden voks. Tør af med vaskeskind. Derefter skal du foretage den første grundlæggende polering, som fjerner vaskeridser og gamle voksrester. Efterfølgende påfører du polercreme på bilen. Slutteligt kan du forsegle lakken med lakforsegling eller voks.

Pleje af de elegante lædersæder og -kabiner

Har du investeret i en bil med lædersæder eller læderkabiner, har du uden tvivl fået en elegant og luksuriøs bil. Læderet ser flot ud, giver en perfekt pasform og dufter himmelsk. Men læder kræver også pleje, så det ikke slides, bliver nusset, sprækker eller mister farve. De tre vigtigste plejeformer af læder er støvsugning, vask og pleje. Når du støvsuger bilen, skal du helst anvende en støvsuger med blød møbelbørste. Støvsug sæderne grundigt, men tryk ikke støvsugeren ned i sædet. Derefter skal du vaske sæderne med en blød microfiberklud. Skyl kluden i varmt vand og tør efter med en tør, blød microfiberklud. Sidste step er at pleje sæderne med læderpleje. Brug et frottehåndklæde og arbejd helst i små cirkler. Lad læderplejen sidde i 20 minutter og tør efter med en blød og ren klud.

Vedligeholdelse og pleje af bremserne

Mange overser pleje af bilens bremser. De fleste tror nemlig fejlagtigt, at værkstederne servicerer bremserne. Men værksteder foretager blot visuelle kontroller af bremserne. Derfor anbefales det, at du beder dem om serviceringen af bremserne, når du får skiftet vinter- og sommerdæk. Lad gerne mekanikerne adskille og smøre bremserne. Husk også at skifte bremsevæske fra tid til anden. Skiftet skal foregå efter bilfabrikantens forskrifter. Størstedelen af bilerne skal have skiftet bremsevæske hvert andet år. Dette mindsker risikoen for bremsesvigt. Få gerne efterset bremserne mindst én gang om året.

3 tips til at pleje din bil
3 tips til at pleje din bil