Skrevet d. 05/01-2022 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med Fairlån

Sådan får du økonomi og bilkøb til at gå hånd-i-hånd 

Har du udset dig en ny bil som du overvejer at købe, så er det som regel en god idé at erhverve sig nogle fornuftige økonomiske vaner. Udover huskøb, så er det at købe ny bil en af de største investeringer vi foretager os i løbet af livet. Derfor er det væsentligt at dit bilkøb går hånd-i-hånd med din egen økonomi. Her får du nogle tips til, hvordan du kan sikre dig en stabil økonomi, både før og efter bilkøbet.

Uanset om man er studerende eller en børnefamilie, så er det ikke altid lige nemt at holde styr på økonomien. Men dette er i særdeleshed vigtigt, når man står og skal købe ny bil, da dette for langt de fleste involverere finansiering og stiftelse af længerevarende gæld. Alt afhængigt af bilens pris og lånets størrelse, vil dette have en effekt på økonomien, da rådighedsbeløbet bliver påvirket negativt. Netop derfor er det vigtigt på forhånd at vide, hvor meget man helt præcist har med at gøre. Sørg for at lægge et budget og have et klart overblik over alle indtægter og udgifter. Her kan du med fordel opstille det hele nemt og gratis i et Google regneark. Sørg desuden for, at ligge en ‘buffer’ ind i økonomien, så der er plads til uforudsete udgifter. Dette giver lidt ekstra råderum, hvis der skulle komme udsving i enten udgifter eller indtægter.

Få overblik over priserne med sammenligningstjenester

Står du og overvejer køb af ny bil, så kan det være svært at vide på forhånd hvad finansieringen kan koste og bør koste. Dette gør sig ligeledes gældende, når man står med et tilbud i hånden, da man ikke har noget sammenligningsgrundlag.
Her er det en god idé, ikke at acceptere det første og bedste tilbud man finder, men derimod træde et skridt tilbage og undersøge prisniveauerne og mulighederne. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare. Er bilkøbet hos en forhandler, vil man oftest blive tilbudt en finansieringsløsningen igennem dem. Er bilkøbet hos en privat, skal du finde løsningen andet steds, dette kan være i form af egen bank eller andre långivere og finansieringsselskaber.

Har du brug for at få et overblik over prisniveauet, kan du med fordel bruge en sammenligningstjeneste. Der findes flere på nettet, fælles for dem er at de alle er gratis at bruge. Tager vi udgangspunkt i tjenesten Fairlån, kan du her både sammenligne lån fra flere långivere samt bruge deres låneberegner til at udregne prisen for et eventuelt lån. Det kan være en fordel at indhente flere konkrete lånetilbud, så har man får bedre mulighed for at sammenligne slutprisen for lånet.

Fordelen ved at bruge en sammenligningstjeneste som f.eks. Fair-Laan.dk er, at man blandt andet sparer sig selv for en masse tid og potentiel set også penge. Der er naturligvis nogle generelle krav der gælder før man kan ansøge om et lån. Hvis man lever op til kravene, så har man mulighed for at modtage og sammenligne op til flere forskellige lån, hvoraf man kan vælge det lån der passer bedst til ens situation.

Spar penge hvor der kan spares

Ofte kan der indfries ekstra penge i det månedlige budget, ved at holde udgifterne til at forbrugsgoder og impulskøb nede. Sådan noget som mad er f.eks. en nødvendighed, men hvis man ynder at spise ude ofte og ikke kan være det foruden, så kan dette være et oplagt område at nedsætte sine udgifter og frigive ekstra rådighedsbeløb.

Men man kan spare en masse penge ved at tilberede sine egne måltider derhjemme. Hvis man for eksempel planlægger ugens menu, så har man bedre mulighed for at foretage indkøb til måltiderne forberede måltiderne hver dag. På den kan man både spare penge og tid i forbindelse med måltiderne i løbet af ugen.

Køb eventuelt bilen brugt

Det gælder også andre områder af materielle ting og udstyr, at hvis man køber tingene brugt, så er der sandsynligvis mange penge at spare. Ens økonomi kan forbedres markant ved at man undgår at købe alle sine ting fra ny af – specielt når det kommer til dyre og store køb som bil eller andre køretøjer.

Man kan ofte finde en bil i utrolig god stand, som har et minimeret prisskilt fordi den har været i anden ejers hænder før dine. For eksempel er der mange bilforhandlere der udover at tilbyde nye biler også forhandler brugte biler. Der er mange andre områder man kan kigge på for at spare penge, men med de store køb som køretøjer er der stort potentiale for at spare penge, hvis man køber dem i brugt stand.

Sådan får du økonomi og bilkøb til at gå hånd-i-hånd
Sådan får du økonomi og bilkøb til at gå hånd-i-hånd