Skrevet d. 10/12-2021 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med Sengeguruen

Hus og indretning i efterårsmånederne – se de gode tips her

Der kan være flere grunde til, at man står med en bolig, som skal indrettes. Måske er du eller i lige flyttet ind i et nyt hus. Eller måske trænger hele hjemmet bare til en ordentlig make-over. Man siger, at forandring fryder, og derfor kan det jo ikke skade at optimere indretningen. Hvis hjemmets nuværende udseende indendørs er lidt kedeligt, så er der heldigvis meget, man kan gøre for at forny det endnu engang. Læs med her.

En rigtig hyggestue til de kolde måneder

Et af de steder, hvor man bruger meget tid i de kolde måneder, er stuen. Forestil dig, at du kommer hjem efter at have været ude i vinterkulden og så komme ind til en dejlig varm og hjemlig stue. Og varmen, er nemlig yderst relevant for at skabe den hyggelige atmosfære. Dette gælder ikke både varmen i form af eksempelvis radiatorer.

En varm og hjemlig stue, kan eksempelvis indrettes med masser af puder, dejlige tæpper, lyskæder og stearin lys. Alt efter, hvilke farver der definerer din eller hustandens personlige stile, så kan I jo indrette derefter. Maling på væggene, kan også gøre rigtigt meget for at gøre et rum, som stuen meget hyggeligere.

Soveværelset

Rummet, som man bruger måske en tredjedel af sit liv i. Alt efter, hvordan man selvfølgelig sover. Dette rum er bare enormt vigtigt. Også når det kommer til indretningen. Og her drejer det sig selvfølgelig om sengen blandet andet.

Søvn er en essentiel del af livet, og derfor er det vigtigt, at man også har en ordentlig seng. Nogle har behov for en god 140×200 seng, også kaldt en trekvart seng, hvor andre foretrækker to enkeltsenge sat sammen eller for sig. Det vigtige er at finde ud af, hvilken seng der passer bedst til ens behov.

Man skal for eksempel kigge efter en, som har den rette blødhed eller hårdhed. Topmadrassen, spiller desuden også en vigtig rolle når man skal købe ny seng. Derudover, kan det æstetiske også spille ind, så sengen passer til den personlige stil.

Når det kommer til indretning af soveværelset, er der nogle som foretrækker den helt enkelte stil, hvor der ikke er for mange ting. Et flot klædeskab eller lignende, kan dog være praktisk i dette værelse. Igen, kan maling eller tapet også give et flot look, dog skal man være opmærksom på, at der er nogle farver, som faktisk kan være direkte forstyrrende i det værelse, som man skal sove i. Nogle farver, kan virke beroligende og andre direkte det modsatte, siges der.

Hjemmekontorets indretning

Om det er et kontor, som kun skal bruges nogle gange, eller om det er et kontor, som skal bruges til at arbejde i hver dag, kan spille en rolle. I disse tider, er det mere og mere normalt at arbejde hjemmefra, og derfor bliver der brugt en hel del tid i omkring denne plads. Det er derfor vigtigt, at kontoret har de fornødenheder, som det skal. Computerarbejde, tærer på kroppen. Skal man derfor sidde der i mange timer dagligt, bør man investere i nogle gode kontormøbler.

Ergonomiske kontormøbler, kan nemlig gøre at man har en bedre arbejdsstilling. Selvom, det måske kan koste lidt, så er det altså en investering på længere sigt. Man kan eksempelvis anskaffe sig et hæve-sænke bord, så man også har mulighed for at skifte stilling når man arbejder ved computeren.

En god kontorstol, skal også kunne justeres og tilpasses alt efter behovet. Andre kontorartikler er selvfølgelig også relevante, såsom eksempelvis en printer, kuglepenne, papir og så videre. For, at det ikke blive alt for kedeligt, kan man jo pynte med et flot maleri og sætte nogle planter ind på kontoret. Er man til designer ting, kan en flot kontorlampe også pynte.

Et vaskeægte walk-in-closet

Har du eller I, et rum som bare bliver brugt til et pulterkammer, kan dette også gøres til et spændende indretningsprojekt. Nemlig et walk-in closet. Det første, man måske kommer til at tænke på, er amerikanske tv-serier, når man snakker walk-in closets. Men de er moderne, og det gør det bare nemmere at finde sit tøj og sko til enhver lejlighed.

Et walk-in closet, kan laves på mange måder. Man kan blot ved at sætte nogle hylder, eller bøjlestativer op, komme langt. Og selvfølgelig det helt rigtige lys, så man kan se, hvilket tøj man har fat i.

En quick-indretning på badeværelset

Badeværelset, er ikke altid det nemmeste at indrette, medmindre man selv har stået for at designe det. Men, der er små ting man kan gøre for at pifte det op. Noget så simpelt, som at skifte håndklæderne, bademåtten og toiletbørsten ud kan faktisk gøre meget. Hvis, du gerne vil have lidt kulør på badeværelset, kan du jo vælge en lidt mere vovet farve til disse ting.

Derudover, kan planter altså gøre meget. Dette gælder i øvrigt for hele huset. Planter, kan også med til at rense luften, så der er altså også andre fordele end blot det flotte look, som de giver.

Hvis du mangler mere inspiration til, hvordan du kan indrette hjemmet, så findes der masser af inspiration på nettet.