Skrevet d. 13/11-2020 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med Motorcykelgrej.dk

Glæden ved at køre på motorcykel

“Friheden i at kunne stikke af fra det hele og bare koble af”, “man føler sig fri som en fugl”, “for mig er det at køre på motorcykel ligesom meditation”, sådan lyder blot nogle af svarene, hvis man spørger folk, hvad glæden ved at køre på motorcykel er. Det, der går igen, er frihed. Selvom en bil på mange måder er mere praktisk og komfortabel, så er der en usammenlignelig frihed forbundet med at køre på motorcykel, og det er en frihed, som næsten går hen og bliver meditativ.

Frihed, afstresning og fællesskab

Der er mange glæder ved at køre på motorcykel, men det der oftest bliver nævnt, er frihed, muligheden for at koble af og slippe væk fra hverdagens stress og jag, samt det fællesskab man kan opleve ved at køre på MC. Det er tre gode grunde til at købe en motorcykel, og det er oftest derfor, folk gør det.
Fart er selvfølgelig også en glæde, som går igen, men selvom en motorcykel kan køre hurtigt, er det selvfølgeligt vigtigt, at man overholder færdselsreglerne, om end farten føles hurtigere på en motorcykel end i en bil. Fart og frihed er for mange forbundet, og det er netop det at være i kontakt med naturen, som bidrager til følelsen af frihed og af at køre hurtigt.

Selvom det er sjovt at køre hurtigt, så er det selvfølgelig vigtig, at man kører forsvarligt. Derfor må man aldrig køre afsted på en motorcykel uden styrthjelm på. Heldigvis findes der mange gode forhandlere af mc hjelme, og det har desuden været påbudt siden 1977, at man bruger styrthjelm, når man kører på tohjulede motorkøretøjer.

Med udstyret i orden og motorcyklen i garagen er der intet andet for end at opleve glæden ved at køre på motorcykel. Som en garvet motorcyklist ville sige: “Glæden ved at køre på motorcykel kan ikke beskrives, den skal opleves”. Vi vil dog alligevel give det et forsøg, så herunder får du nogle flere bud på glæden ved at køre på motorcykel, hvis du endnu ikke er overbevist.

En livsstil

Garvede motorcyklister ville sige, at det at køre på motorcykel ikke kræver nogen overbevisning, enten så har man det i sig, eller også så har man ikke. Det skyldes, at det for mange er en livsstil at køre på motorcykel. At køre på motorcykel er mere end at komme fra A til B, det handler snarere om at nyde turen derhen, og i nogle tilfælde er det endda ikke så vigtigt, hvor man ender henne.

Der er mange, der har drømt om at køre på motorcykel, siden de var små. Måske har man kendt nogle, som interesserede sig for motorcyklister, eller også er man på anden måde blevet interesseret i motorcykler i en tidlig alder. Uanset hvornår i livet, man er begyndt at interessere sig for motorcykler, er de fleste motorcyklister enige om, at det at køre på motorcykel handler om at udleve en hobby. At køre på motorcykel er en hobby på lige fod med så meget andet, selvom det formentligt er en dyrere hobby end det meste andet.

Glæden ved at køre på motorcykel
Glæden ved at køre på motorcykel