Skrevet d. 06/10-2020 af biloplysninger
Skrevet i samarbejde med Spillehallen

Det skal du gøre inden din første bil

Drømmer du om at blive bilejer? Der er mange fordele ved at have en bil. Først og fremmest er der en stor frihed forbundet med at kunne fragte sig rundt omkring uden at være afhængig af offentlige transporttider eller af at andre kan køre dig. Selvom der er mange fordele ved at have en bil, så er det også dyrt at være bilejer, og der er mange ting, som man skal have medregnet i budgettet, inden man går ud og køber den første bil.

Har du styr på budgettet?

At have råd til en bil handler ikke kun om, om du har råd til at købe bilen. Det er selvfølgelig vigtigt, at man i første omgang har råd til at betale for bilen, men hvis du ikke har råd til at køre i den, eller du ikke har råd til at betale de månedlige udgifter, der følger med, så er det en dårlig investering at købe en bil. Herunder kan du blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, inden du går ud og køber din første bil.

Forsikring

I Danmark er det et krav, at du skal have en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dækker, hvis du eksempelvis gør skade på andre mennesker, deres ting eller køretøjer med din bil. Ansvarsforsikringen dækker andre men ikke dig selv. Det gør en kaskoforsikring derimod. Kaskoforsikringen dækker skader på din bil, og derudover dækker den også tyver, røveri eller brand. Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig, men det er en fordel at have den, såfremt uheldet er ude.

Prisen på forsikring afhænger først og fremmest af, hvilket forsikringsselskab du vælger. Derudover afhænger prisen også af, om du er elitebilist eller ej. Hvornår man bliver elitebilist, skifter for de forskellige forsikringsselskaber, det afhænger af din alder, om du har haft skader det seneste år samt hvor mange år du har haft kørekort. Prisen på forsikring er derfor vigtigt at inddrage i overvejelser om at købe en bil.

Vægtafgift og grønejer afgift

Udover forsikringer skal der også betales vægtafgift og grønejer afgift. Afgifterne skal som regel betales halvårligt, men det er værd at regne med i det månedlige budget, så du er sikker på at have råd til at betale det.

Øvrige udgifter

Udover udgifter til forsikring og afgifter, så er der også månedlige udgifter til benzin og eventuelt lån. Medmindre du betaler bilen kontant, så er det vigtigt, at de månedlige udgifter til lån regnes med i budget. Derudover skal bilen også til service hver 15. Måned, og der skal skiftes både sommerdæk og vinterdæk.

Når man har en bil, så kan der også opstå uforudsete udgifter, og derfor er det en god idé at lægge ekstra penge til side hver måned, så man ikke pludseligt står og skal betale en regning på en ekstra udgift, som ikke var regnet med i budgettet.

Hvis du gerne vil skabe mere luft i budgettet til de øvrige udgifter ved at have en bil, så kan du prøve kræfter med roulette spil og online spillemaskiner. Hvis du vinder, kan du med fordel smide pengene over på din bil-budgets-konto, så du er sikker på at kunne betale alle faste udgifter.